ACCESORII PENTRU ÎNVELITORI

Procesul de construcție al casei noastre se încheie cu montarea acoperișului. Însă, acest lucru nu înseamnă că etapa de instalare a acoperișului nu merită tratată cu responsabilitate. Acoperișul îndeplinește atât un rol practic, pentru că ne protejează căminul de acțiunea fenomenelor meteorologice, cât și unul estetic, constituind piesa de rezistență, ce completează stilul casei noastre.

Accesorii-pentru-invelitoriÎnainte de a vorbi despre accesorii, mai întâi vom trece în revistă principalii învelitori de acoperișuri:
- țiglă ceramică;
- țigle beton;
- țigle metalice;
- panouri din tablă;
- plăci din fibrociment (conțin la bază un amestec de ciment și fibre minerale);
- membrane sau șindrile bituminoase;
- plăci rigide ondulate (din fibre impregnate cu bitum, poliester, etc);
- stuf;
- sită sau șindrilă.

Fiecare tip de învelitoare prezintă o serie de avantaje, însă cum este și firesc există și câteva dezavantaje. Pentru a evita o situație neplăcută, consultați un expert în domeniu, ce vă poate indica cea mai bună variantă pentru acoperișul casei voastre.

După ce am ales îmbrăcămintea acoperișului, a venit momentul să ne hotărâm asupra accesoriilor, ce vor contribui la sporirea funcționalității celui de-al cincilea perete (așa cum mai este numit acoperișul):
- Pasarele de circulație;
- Sistemele de parazăpezi;
- Elemente de străpungere și ventilare;
- Folii de protecție;
- Sistemul pluvial format din burlane, jgheaburi și alte accesorii.

În continuare, vom preciza principala responsabilitate a fiecărui accesoriu ce influențează sistemul de alcătuire al acoperișului.

Pasarele de circulație - sunt necesare pentru a avea un acces mai ușor, dar și pentru o circulație mai bună, în cazul în care sunt necesare intervenții pe acoperiș. Totodată, aceste pasarele se asigură că nu vor exista nici un fel de repercusiuni asupra integrității învelitorii ușurează accesul și circulația pentru intervenții pe acoperiș, fără a afecta integritatea învelitorii.

Sistemele de parazăpezi – previn accidentele, ce pot apărea din cauza căderii zăpezii sau țurțurilor de gheață de pe acoperiș. Totodată, parazăpezile protejează, contra deteriorării, părțile constructive ale acoperișului.

Sistemele pluviale, formate din jgheaburi și burlane - sunt necesare pentru drenarea sau evacuarea apelor pluviale și pentru eliminarea zăpezii.Astfel, se elimină condițiile prielnice de formarea a țurțurilor și, în plus, nu permite scurgerea apelor direct pe fațadă, ce poate deteriora aspectul estetic al acesteia.

Folia de protecție – în acest caz, vorbim despre două tipuri de folii de protecție. Prima este folia de anticondens sau folia barieră împotriva vaporilor, ce este responsabilă de împiedicarea înfiltrării vaporilor în materialul termoizolant și de formarea condensului. În acest fel, această folie previne apariția umezelii termoizolației, ce ar putea duce la consecințe serioase precum pierderea capacităților termoizolante ale acestuia.

Al doilea model este folia de protecție la apă – joacă un rol important în protejarea termoizolației (și astereala), prin bararea eventualelor infiltrații accidentale de apă de pe învelitoare.

Elemente de străpungere și ventilare – sunt acele piese prin se face posibil trecerea cablurilor sau suporților de cablu prin acoperiș. Aceste elemente pot face parte din kitul de învelitoare sau pot fi piese speciale făcute la comanda.
În plus, aceste piese sunt esențiale pentru a bloca formarea condensului pe intradosul învelitorii. Astfel, are loc ventilarea spațiului de sub învelitoare.

Este bine de știut că numărul și dimensiunile elementelor de străpungere și ventilare se calculează ținând cont de două criterii, panta și mărimea versantului.

Acum că ne-am făcut o idee despre elementele și accesoriile cu întrebuințări funcționale, putem înțelege mai bine procesul complex de montare a acoperișului casei noastre.

Înainte de final, venim cu un pont important. Specialiștii ne sfătuiesc să alegem modelul de acoperiș încă din faza de proiect a construcției casei noastre.
În plus, înainte de a încheia un contract cu o firmă de specialitate, solicită un portofoliu de lucrări, dar fiți atenți ca acest portofoliu să conțină lucrări pentru tipul de învelitoare pe care l-ați ales.

Acoperișul este o investiție pe termen lung, iar pentru a ne asigura că am realizat o afacere bună, trebuie să alegem cele mai bune materiale atât pentru părțile componente ale acoperișului, cât și pentru accesoriile sale.

Accesoriile pentru învelitoarea acoperișului. Care sunt și ce rol au

Pe lângă învelitoare și sistemul pluvial, accesoriile și sistemul de siguranță nu au voie să lipsească din structura niciunui acoperiș. Fiecare accesoriu pentru învelitoare influențează sistemul de alcătuire al acoperișului. Acestea au rolul de a completa instalarea țiglei metalice, asigurând protecția acoperișului. Descoperă care sunt cele mai importante accesorii și […] mai mult »