Folia anticondens, importanța și montajul ei

Acoperișul este cel mai important element al casei tale, asigurându-ți protecția și siguranța necesară. Cea mai mare problemă cu care se poate confrunta un acoperiș este infiltrarea apei la interior care duce la apariția igrasiei și a mucegaiului, deteriorarea finisajelor interioare și în cele din urmă, deteriorarea structurii de rezistență a locuinței. Tocmai de acea, pentru a evita aceste infiltrații de apă, ai nevoie de o folie de protecție cunoscută și sub numele de folie anticondens sau folie de difuzie.

Importanța foliei anticondens

După cum spuneam, în lipsa unei folii anticondens te poți confrunta cu infiltrațiile de apă. Mai mult decât atât, o folie anticondens poate face diferența dintre un acoperiș cu o durată mare de viață și un acoperiș ce va avea întotdeauna nevoie de lucrări de întreținere și de reparații.

Unii oameni privesc acoperișul într-un mod superficial și nu conștientizează pe deplin importanța unei folii anticondens. Această folie de difuzie are o față permeabilă la vapori care se montează către astereală și permite ventilarea corespunzătoare a spațiului, și o față impermeabilă la vapori care se montează către exterior și funcționează ca o barieră împotriva umidității.

Există și anumite tipuri de învelitori care nu necesită montarea unei folii anticondens, cum ar fi șindrilele bituminoase sau membranele hidroizolante, care sunt lipite direct pe astereală și împiedică infiltrațiile de apă.

CONTINUARE – Vezi importanța și montajul foliei anticondens


Pages: 1 2 3

Lasă un Comentariu...

*