MODELE DE ACOPERIȘURI

Acoperișul este protectorul căminului nostru, care are rolul de a completa viziunea arhitecturală pe care i-am oferit-o spațiului nostru personal. De asemenea, acoperișul poate fi considerat puntea de legătură dintre exterior și interior.

Modele-de-acoperisuriAcoperișul este important pentru izolarea casei noastre, dar totodată, oferă și alte elemente funcționale pentru locuință. Printre aceste elemente funcționare putem oferi drept exemple, coșuri de fum sau sisteme de scurgere a apei, pasarele de trecere sau aranjamente de mini-grădini suspendate.

După ce am vorbit despre rolurile pe care le joacă în structura casei, următorul pas este de a cunoaște modele de acoperișuri, din care să alegem cea mai bună variantă pentru îndeplinirea cerințelor noastre.

Câte tipuri de acoperișuri există? Printre gama variată de modele vă putem oferi o serie de exemple:
- Acoperiș cu o apă (o apă se referă la un versant);
- Acoperiș în două ape;
- Acoperiș în trei ape;
- Acoperiș în patru ape;
- Acoperișuri verzi;
- Modele de acoperișuri cu țiglă metalică;
- Modele de acoperișuri cu țiglă ceramică;
- Acoperișuri cu tablă cutată;
- Acoperișuri cu plăci ondulate – puteți alege dintre placă bituminoasă (placă BIT ondulată) sau placă ondulată rulată (placă benzol);
- Acoperișuri cu șindrilă;
- Acoperișuri cu sistem de drenaj;
- Acoperișuri cu diferite pante – cu pante inegale, cu pante frânte, cu pante inegale etc.

Pentru a ne face o idee despre elementele ce compun un acoperiș, vom luat drept exemplu un acoperiș cu pantă. În această situație, componentele includ structura de rezistență, termoizolația, folii de protecție, învelitoare, jgheaburi și burlane, guri de scurgere.
În ceea ce privește jgheaburile si burlanele constituie, ce reprezintă principala modalitate de scurgere a apelor de pe acoperiș, acestea elemente pot fi fabricate din diverse materiale, de la tablă zincata, inox, cupru, aluminiu, la PVC, polietilena etc.

Acest pas, de alegere a tipului de acoperiș, se realizează încă din faza de proiect a elementelor construcției, cum ar fi fundația, stâlpii etc.
Prin abordarea acestui mod de lucru, se va economisi atât bani, cât și timp, iar lucrarea va fi executată corect și eficient.
Înainte de a ne decide asupra modelului de acoperiș, este recomandat să apelăm la un specialist care ne oferi și recomanda informații prețioase despre diferite modele de acoperișuri.

În momentul în care ne aflăm la întâlnire cu expertul în domeniu, este bine să ne documentăm și noi înainte. Astfel, câțiva parametrii de care trebuie să ții cont atunci când te afli în etapa de alegere din tipurile de acoperișul sunt:
- durata de viață;
- izolarea termică;
- izolarea fonică;
- greutatea;
- garanția;
- estetica;
- montajul;
- panta – reprezintă unghiul de înclinare al versantului (apei). În această categorie, vorbim despre panta minimă a versantului (acoperișului) și despre panta maximă a versantului;
- prețul.

Am pomenit în această listă de izolarea termică. Indiferent de tipul de spațiu de sub acoperiș, mansardă, spațiu tehnic sau de depozitare, este necesar să se prevadă o termoizolație, care să asigure confortul termic, atât în lunile calde, cât, mai ales, în perioada rece.

Acoperișul poate fi decorat sau echipat cu ferestre de mansardă, pentru a conferi mai multă lumină spațiului de sub acoperiș. Aceste ferestre pot fi amplasate și la verticală, dacă mansarda o permite. Dacă tot am vorbit despre montarea acestui element în acoperiș, gradul de înclinație este definitoriu. Mai concret, expunerea la intemperii este direct proporțională cu cantitatea de lumina care pătrunde prin fereastra.
Având în vedere că ferestrele de mansardă sunt mai expuse intemperiilor, asigurați-vă că au parte de o etanșeizare adecvată.

Posibilitățile realizării ferestrelor de mansarda sunt multiple, ele putând fi simple, dar și cu balcon integrat (în momentul deschiderii ferestrei, partea de jos se ridică și se creează astfel un spațiu protejat, care permite ieșirea la geam a unei persoane).

Înainte de final, vă oferim câteva sfaturi utile pentru montarea modelelor de acoperiș:
- înainte de a semna cu o firmă care se ocupă cu montarea acoperișurilor, este bine să le ceri un portofoliul de lucrări;
- asigură-te că ai primit informații complete atunci când primești oferta. În momentul în care primești o ofertă ar trebui incluse o lista detaliată a materialelor și serviciile aferente instalării acoperișului;
- un research este binevenit, iar citirea unor referințe de la clienții anteriori, cât și de la furnizorii de materiale, te poate ajuta să îți creionezi o imagine per ansamblu a firmei pe care urmează să o contractezi.

În momentul în care optăm pentru modelul de acoperiș, nu prețul ar trebui să fie criteriul de departajare sau cel esențial. Acoperișul trebuie tratat ca o investiție pe termen lung, iar o lucrare prost executată va compromite rolurile pe care trebuie să le îndeplinească acoperișul.

Ce trebuie să știi despre țigla metalică și cum o alegi pe cea potrivită pentru casa ta

Țigla metalică este alegerea cea mai potrivită dacă sunteți în căutarea unui sistem de acoperiș de încredere, durabil, rezistent și estetic. Urmează să vă prezentăm Țigla Metalică Germania Simetric pe care o găsiți la cele mai bune prețuri pe diviziadeacoperisuri.ro. Trebuie să știți, încă de la început, că țigla metalică […] mai mult »

Acoperişul transparent

Un acoperiş transparent conferă casei un aspect aparte, iar luminozitatea şi frumuseţea pe care le asigură sunt elemente foarte importante atunci când se decide acestă variantă. Pentru ca o construcţie să se poată bucura de un astfel de acoperiş, este foarte important ca structura şi arhitectura să permită acest tip […] mai mult »

Cinci acoperișuri neconvenționale

Orice casă are nevoie de un acoperiș. Iar cei care-și doresc să fie originali, pot apela la unul dintre cele cinci acoperișuri neconvenționale, moderne și eficiente. Te gândești să-ți construiești o casă? Atunci cu siguranță acoperișul este unul dintre detaliile care îți dă bătăi de cap. Există nenumărate materiale pe […] mai mult »