Cum asortăm cromatic faţada cu acoperişul casei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Construirea unei case presupune o serie de decizii, modificări şi schimbări, astfel încât rezultatul final să fie cel dorit, să placă proprietarilor şi să realizeze un tablou frumos cu mediul înconjurător. O casă presupune multe etape şi aspecte. Însă aspectul final este dat de faţadă, tâmplăria exterioară şi de acoperiş. Materialele de construcţie folosite, stilul arhitectural, forma, îmbinările, potrivirile sau contrastele, toate sunt foarte importante şi constituie etape din construirea casei. Însă foarte importantă este şi asortarea cromatică realizată între acoperiş şi faţada casei.

Cum asortam cromatic

Image 1 of 5

Culorile acoperişului
Chiar şi când se alege culoarea care ar urma să fie aplicată acoperişului, pe lângă preferinţele proprietarului, se ţine cont şi de locul în care se construieşte casa.
Astfel, un loc însorit, scăldat în razele soarelui şi lumină, recomandă un acoperiş în culori deschise, chiar în alb. Acoperişul deschis va reflecta rezele soarelui, fapt ce va conduce la păstrarea unei temperaturi scăzute în zilele toride de vară.
O casă aflată în locuri umbroase şi reci, în zone montane, este indicat a vea un acoperiş vopsit în tonuri închise. Maro sau verde închis, gri antracit sau chiar negru vor face ca acoperişul să acumuleze căldura şi să sporească confortul interior.
Acoperişul în culori aprinse, precum roşul, va scoate casa în evidenţă. Însă acest tip de culoare este recomandat acoperişurilor simple, în puţine ape.

CONTINUARE – Cum asortăm cromatic faţada cu acoperişul casei

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *