DESPRE ACOPERIȘ

Despre acoperiș sunt foarte multe de spus, pornind de la etapele de construcție, la materialele folosite, forma sa și cât de important este rolul său pentru un imobil.

despre-acoperisDin punct de vedere estetic, când vorbești despre acoperiș el este ultimul element pe care trebuie să-l realizezi, însă cel mai important, poate. Acoperișul oferă individualitate construcției, el definește stilul arhitectural pe care l-ai ales. Doar observându-l și poți să-ți dai seama în ce zonă din țară sau din lume te afli, dacă ai de-a face cu o construcție, modernă sau clasică ori rustică și ce buget s-a acordat construirii acesteia.

Din punct de vedere al funcționalității sale, al rolului pe care-l joacă, acoperișul este piesa de rezistență, fără de care o casă nu ar putea exista și fără de care nu am putea-o numi casă sau locuință. Acoperișul oferă siguranță, protecție și nu în ultimul rând căldură, dacă este realizat corect, dacă este izolat corect.

Cunoscând toate aceste informații despre acoperiș îți poți face o idee despre cât de lungă va fi viața lui și cum se va comporta în timp.

Ca să te bucuri de un acoperiș o perioadă lungă de timp el are nevoie de atenție și îngrijire. Astfel, în această categorie intitulată despre acoperiș ne-am propus să abordăm subiecte diverse, probleme cu care te-ai putea confrunta de-a lungul timpului și soluții salvatoare.

Reparația acoperișului, transformarea podului în mansardă, sistemele solare de acoperiș sunt doar o parte din temele abordate despre care vei putea citi în această categorie. Dacă ai și alte întrebări despre acoperiș așteptăm comentariile tale care se pot transforma într-un studiu amănunțit sau într-o dezbatere susținută de specialiștii în domeniu.

5 riscuri pentru acoperiş

Acoperişul casei are rolul de a proteja şi de a conferi casei aspectul final, închizând practic ridicarea unei case. Pentru ca un acoperiş să fie eficient, etapele de ridicare ale acestuia trebuie respectate, trebuie să i se asigure o izolaţie complexă şi să i se aleagă cel mai bun material […] mai mult »

Metode de îngrijire a acoperișului

Durabilitatea acoperișului depinde atât din materialele din care este făcut, dar și de modul în care îl îngrijim. Află care sunt cele mai eficiente metode de îngrijire a acoperișului, pentru a scăpa de cheltuieli neprevăzute. Multe persoane fac greșeala de a considera că un acoperiș scump este automat un acoperiș […] mai mult »

Greutatea totală a acoperişului

Atunci când se proiectează o casă, se iau în calcul toate datele legate de amprenta la sol, înălţime şi greutate totală. Greutatea totală este reprezentată de totalul greutăţii proprii construcţiei, plus încărcarea ulterioară la care este supusă casa, cum ar fi încărcarea cu zăpadă şi încărcările din vânt care se […] mai mult »