DESPRE ACOPERIȘ

Despre acoperiș sunt foarte multe de spus, pornind de la etapele de construcție, la materialele folosite, forma sa și cât de important este rolul său pentru un imobil.

despre-acoperisDin punct de vedere estetic, când vorbești despre acoperiș el este ultimul element pe care trebuie să-l realizezi, însă cel mai important, poate. Acoperișul oferă individualitate construcției, el definește stilul arhitectural pe care l-ai ales. Doar observându-l și poți să-ți dai seama în ce zonă din țară sau din lume te afli, dacă ai de-a face cu o construcție, modernă sau clasică ori rustică și ce buget s-a acordat construirii acesteia.

Din punct de vedere al funcționalității sale, al rolului pe care-l joacă, acoperișul este piesa de rezistență, fără de care o casă nu ar putea exista și fără de care nu am putea-o numi casă sau locuință. Acoperișul oferă siguranță, protecție și nu în ultimul rând căldură, dacă este realizat corect, dacă este izolat corect.

Cunoscând toate aceste informații despre acoperiș îți poți face o idee despre cât de lungă va fi viața lui și cum se va comporta în timp.

Ca să te bucuri de un acoperiș o perioadă lungă de timp el are nevoie de atenție și îngrijire. Astfel, în această categorie intitulată despre acoperiș ne-am propus să abordăm subiecte diverse, probleme cu care te-ai putea confrunta de-a lungul timpului și soluții salvatoare.

Reparația acoperișului, transformarea podului în mansardă, sistemele solare de acoperiș sunt doar o parte din temele abordate despre care vei putea citi în această categorie. Dacă ai și alte întrebări despre acoperiș așteptăm comentariile tale care se pot transforma într-un studiu amănunțit sau într-o dezbatere susținută de specialiștii în domeniu.

Întreţinerea sistemului pluvial

Acoperişul are rolul de a proteja construcţia, de a-i asigura izolaţia termică, fonică şi hidroizolaţia, dar şi de a-i conferi un aspect frumos şi echilibrat în contextul total al casei. Tipul de acoperiş, forma şi învelitorile acestuia se aleg în funcţie de specificul casei, dar şi de condiţiile climaterice ale […] mai mult »

Panta optimă pentru întreţinerea acoperişului

Alegerea formei unui acoperiş este dată, în primul rând, de arhitectura întregii construcţii. În funcţie de datele care converg spre aspectul şi caracteristica generală a casei, respectiv amprenta, forma, înălţimea sau stilul, se vor stabili tipul şi forma acoperişului, panta, culoarea, învelitorile, accesoriile. Toate acestea vor contribui la aspectul general […] mai mult »

Factorii care pot deteriora un acoperiş

De starea acoperişului şi de modul cum este întreţinut depinde întreaga clădire. Un acoperiş care prezintă avarii va fi cea mai sigură cale spre deteriorarea casei şi spre alterarea condiţiilor optime de trai. Casa nu va mai fi un mediu sănătos, umezeala şi transferul termic afectând calitatea aerului, deteriorând construcţia […] mai mult »