Cu o folie buna culturile prospera in orice solar

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Solariile sunt in ziua de azi mult mai comune in randul celor ce locuiesc la tara sau chiar si la marginea unui oras, la casa si au la dispozitie o gradina sau o curte mai mari. Reprezinta investitii initiale ceva mai mari dar care pot fi recuperate, fie prin vanzarea recoltelor, fie prin faptul ca o data ce culturile sunt bune de recoltat, nu mai dam banii pe acestea din magazine. Acestea sunt in plus si mult mai bune calitativ, mai naturale si mai consistente, daca le ingrijim asa cum trebuie.

In procesul de realizare al unui solar trebuie tinut cont de multe aspecte astfel incat acesta sa functioneze asa cum trebuie. Gradul de protectie al interiorului sa fie maxim, sa existe o buna aerisire, sa patrunda suficienta lumina inauntru. Toti pasii necesari in realizarea structurii de rezistenta, a sistemelor de prindere, intinderea foliei de protectie, trebuie realizate intr-o anumita ordine, mai ales pentru a nu necesita utilizarea de mai multe materiale decat ar fi nevoie, permitandu-ne astfel sa realizam o oarecare economie de materiale sau de bani si chiar si de timp.

Prin faptul ca acum gasim tutoriale direct pe internet, chiar pe site-uri de specialitate, este mult mai simplu. Dar si mai simplu este sa apelam la cineva care are deja unul si stie mai bine ce si cum. Fie ca este vorba despre un solar de mici dimensiuni sau de unul foarte mare, principile de baza sunt aceleasi. Si in ambele cazuri este bine sa alegem materiale de o calitate cat mai buna, precum folie 150 microni de la RegalFermierul. Aceasta are o calitate de top si ne ajuta sa obtinem cele mai bune conditii in interior astfel incat culturile sa se dezvolte intr-un mod corect si mult mai rapid.

Pretul unei astfel de folii nu este deloc mare, luand in considerare toate tratamentele de care dispune, gradul de rezistenta si durata de utilizare estimata, care este de pana al 10 ani. Asadar, merita pe deplin sa realizam o astfel de achizitie in ceea ce priveste invelirea unui solar sau a unei sere.

In momentul de fata, cele mai comune doua modele sunt solariile pe structura de lemn si cele pe structura metalica, ambele avand propriile avantaje, in ceea ce priveste ridicarea lor dar si intretinerea si rezistenta. In primul rand, structura trebuie bine ancorata in pamant astfel incat sa fie evitate accidente neplacute in care vanturile puternice sa culce la pamant o parte dintr-un solar sau un intreg solar. Astfel, grinzile de lemn trebuie bine prinse intre ele iar elementele metalice sudate asa cum trebuie. O persoana cu experienta va sti daca acestea sunt sau nu atat de rezistente pe cat trebuie.

De asemenea, tot in ceea ce priveste structura, aceasta trebuie sa permita intinderea cat mai facila a foliei. Nu trebuie sa existe obstacole pe suprafata exterioara, care sa duca la perforarea foliei sau la tinerea sa sub presiune sau sub tensiune, cel putin nu asa cum ar trebui. O data acest aspect rezolva, de poate trece la acoperirea solarului sau serei cu folia aleasa. Si acesta este un proces care poate lua ceva timp, in functie de latimea, lungimea si inaltimea structurii. Ar putea fi nevoie de utilaje sau echipamente cu care folia sa fie trecuta pe deasupra dar si de sisteme de prindere temporara cu ajutorul carora aceasta sa fie intinsa cat mai bine si uniform.

Trebuie tinut cont de toate spatiile ce se vor putea desfacea si deschide astfel incat folia sa nu blocheze accesul la ele sau sa nu le acopere. Aceasta poate fi prinsa in anume feluri incats a fie evitat asta, fie cu clipsuri, metalice sau din PVC, acolo unde avem o structura pe profile metalice rotunde sau cu sarma ondulata ce se introduce pe profice tip C, numite si bagheta, mai ales in cazul solarelor pe profil de lemn.

Folia de 150 microni poate fi gasita si achizitionata in mai multe variante de latime, de la 2.2 pana la 14 metri, lungimea fiina aceiasi. Aceasta este realizata in 8 straturi, prin proces de coextrudare, adica obtinerea acesteia printr-o matrita si aplicarea de anumiti aditivi, ce ii ofera rezistenta la diversi factori dar care totodata, ajuta si la controlul temperaturii, al condentului si ofera si un grad de protectie al culturilor la daunatori, suprafata sa fiind tratata cu substante ce resping insectele.

Printre numerosii aditivi ce se gasesc in componenta foliei, cei mai importanti sunt urmatorii:

-UV – aditivul cel mai important pentru o folie profesionala, el avand rolul de a oferi rezistenta la razele solare si difuzarea corecta a luminii asupra plantelor.

-EVA –aditiv ce ofera rezistenta mecanica si elasticitate foliei, aceasta se dilata la caldura si se contracta la ger.

-IR – aditivul cu rolul de a pastra caldura in sere pe timpul iernii.

-AC – aditivul care impiedica crearea condensului pe interiorul foliei.

-AF – aditivul ce impiedica crearea cetii in solar.

-AD – aditivul ce impiedica depunerea prafului si favorizeaza alunecarea zapezii de pe solar.

-AV – aditivul ce favorizeaza indepartarea insectelor.

Cu ajutorul acestora, solarul va funtiona mult mai bine iar culturile se vor dezvolta intr-un mod corect, indiferent de anotimpul in care sunt plantate. Sunt eliminate cele mai multe dintre aspectele negative si aduce unele aspecte pozitive. Iar daca fermierii dispun si de un sol de buna calitate si utilizeaza sisteme de stropire si tratare a culturilor bune, vor obtine fara indoiala rezultatele pe care le doresc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *