Avantajele țiglei metalice

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Țigla metalică este utilizată în mare măsură datorită durabilității sale, ușurinței de instalare și altor caracteristici favorabile. Dacă țiglele metalice sunt corect selectate, instalate și întreținute corespunzător, vor beneficia de o durată de viață extinsă. O mare varietate de țiglă metalică este disponibilă în prezent, cu caracteristici diferite de greutate, culoare, durabilitate și costuri. Pe www.vindem-ieftin.ro, găsiți țiglă metalică Bilka, Blacho Trapez, Blitz Profil, Bruntek, Gerard, Impro, Novatik, Roofart, Ruukki, Viking Pruszynski,  precum și țiglă metalică Wetterbest.

Cum alegem tipul de acoperiș?

De cele mai multe ori, materialul pentru acoperiș este ales în timpul proiectării structurilor. În general, alegerea tipului de acoperiș este influențată de condițiile geografice și climatice din zonă. De exemplu, locuințele construite în zonele care se confruntă cu zăpadă abundentă necesită un acoperiș cu un unghi de înclinare care permite căderea zăpezii. Dacă zăpada nu este îndepărtată, structura acoperișului poate fi deteriorată din cauza coroziunii. Astfel, un acoperiș din țiglă metalică ales conform acestei cerințe va facilita îndepărtarea sau căderea zăpezii. În mod similar, acoperișul montat doar cu câteva cuie poate avea de suferit în urma vânturilor puternice. De asemenea, se va ține cont de culoarea țiglei metalice care influențează absorbția căldurii și costurile de energie.

Acestea sunt doar câteva aspecte care trebuie luate în considerare atunci când alegeți tipul de acoperiș. La urma urmei, acoperișul este o structură permanentă, iar tipul de acoperiș poate avea o durată lungă de viață, prin urmare, trebuie selectat cu atenție.

Care sunt cele mai importante caracteristici ale țiglei metalice?

Țigla metalică este un material excelent care este potrivit pentru construcțiile rezidențiale. Țigla metalică este utilizată la nivel global pentru acoperișurile clădirilor mari datorită raportului ridicat de rezistență la greutate. Deși țigla metalică este mai costisitoare decât alte tipuri de acoperiș, este utilizată pe scară largă datorită durabilității de care dă dovadă. Mai apoi, țigla metalică poate fi ondulată sau plată. O mare varietate de metale sunt utilizate pentru acest tip de acoperiș, inclusiv oțel, zinc, cupru și aluminiu. Toate aceste materiale au caracteristici diferite care influențează calitatea, costul și durabilitatea.

Țigla metalică prezintă numeroase avantaje, inclusiv durabilitate și longevitate, greutate redusă, instalare simplă, rezistența la foc, conductivitate termică foarte bună și este și prietenoasă cu mediul înconjurător.

  • Durata de viață estimată. Atât timp cât acoperișul metalic este ales și instalat corect, adică nu permite apei să se infiltreze, facilitează căderea zăpezii și rezistă la vânturile puternice, se va bucura de o durată lungă de viață. În plus, beneficiază de rezistență la foc, la putregai și la insecte.
  • Greutate. Țigla metalică este foarte ușoară în comparație cu șindrila sau plăcile ceramice, fiind astfel portabilă. Unele tipuri de țiglă metalică pot fi montate peste acoperișul existent, fără suporturi structurale suplimentare.
  • Instalare simplă. Țigla metalică se caracterizează prin instalarea simplă și rapidă.
  • Rezistența la foc. Deoarece țigla metalică este necombustibilă, este considerată un material de acoperiș rezistent la foc.
  • Conductivitatea termică. Atunci când sunt fixate corespunzător, țiglele metalice pot reflecta o parte substanțială din energia radiantă a soarelui, reducând astfel costurile de energie.
  • Este un material ecologic. Țiglele metalice sunt fabricate din metale prietenoase cu mediul înconjurător, care sunt reciclabile, cum ar fi oțelul, aluminiul, staniul și cuprul.

Țigla metalică este un material multifuncțional, utilizat în mod extensiv pentru clădiri rezidențiale, industriale și comerciale. Există numeroase profile disponibile care pot fi montate în funcție de structura clădirii. Formele pot fi, de asemenea, variate pentru a îmbunătăți impactul estetic. De asemenea, țiglele metalice pot fi montate pe un acoperiș existent. În situațiile în care costul forței de muncă este ridicat, montarea țiglelor metalice pe un acoperiș existent poate contribui la reducerea substanțială a cheltuielilor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *