Importanța sistemului pluvial pentru acoperișul casei tale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sistemul pluvial este extrem de important pentru acoperișul oricărei case. Dacă alegi sistemul pluvial potrivit pentru casa ta, te vei bucura de un acoperiș care îți va asigura protecția și siguranța necesară o viață întreagă. Unii tratează sistemul pluvial la modul superficial, fără să știe că un astfel de sistem te poate feri de probleme precum infiltrațiile de apă. Lipsa totală a unui sistem pluvial poate duce la infiltrarea apei de ploaie în zidărie și deteriorarea treptată a fațadei locuinței tale. Iar acest lucru determină doar costuri mai mari cu repararea și întreținerea aspectului estetic al casei tale. Să nu mai vorbim de faptul că infiltrațiile de apă se pot produce și la nivelul acoperișului în lipsa unui sistem pluvial, determinând deteriorarea finisajelor interioare sau erodarea structurii de rezistență a casei.

Importanta sistemului pluvial pentru acoperisul casei tale_1

Image 1 of 3

Un sistem pluvial este compus din jgheaburi, burlane și alte diverse accesorii de prindere a acestor elemente. Atunci când alegi sistemul pluvial pentru locuința ta asigură-te că acesta este în primul rând rezistent la coroziune, dacă nu vrei să îl schimbi în viitorul apropiat. În acest sens, specialiștii recomandă să optezi pentru un sistem pluvial din oțel pentru că acesta este mai ușor decât fonta, se deformează și se fisurează mai ușor și este și mult mai ieftin. Cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de sistemul pluvial este cel fabricat din oțel zincat, galvanizat, prevopsit. Galvanizarea oțelul protejează sistemul pluvial împotriva coroziunii. Însă, atunci când alegi sistemul pluvial, ar trebui să ții cont și de grosimea și calitatea stratului de zinc deoarece aceste aspecte sunt de fapt cele care oferă produsului durabilitatea și stabilitatea fizică. Desigur, există și criterii secundare în funcție de care să îți alegi sistemul pluvial potrivit, cum ar fi culoarea, aceste criterii find mai mult legate de aspectul estetic al sistemului.

În general, un sistem pluvial bun are o durată de viață cuprinsă între 30 și 50 de ani, în funcție de materialul din care este fabricat. Însă, dacă vrei ca sistemul pluvial să își păstreze performanțele de-a lungul timpului, sunt necesare lucrări de întreținere periodice. Spre exemplu, atât jgheaburile, cât și burlanele, trebuie curățate de frunzele uscate sau de resturile vegetale toamna, pentru a se asigura drenajul optim al apei de ploaie. Mai mult decât atât, lucrările de întreținere sunt recomandate și iarna, atunci când jgheaburile trebuie să fie curățate de zăpada depusă înainte de a se forma gheața. Toate aceste lucrări de întreținere periodice îți vor proteja locuința împotriva infiltrațiile de apă pe termen lung.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *