Iarna este perioada cea mai grea pentru un acoperiș pentru că intervin mai multe fenomene meteorologice precum căderile masive de zăpadă și schimbările de temperatură care duc la formarea gheței și a țurțurilor. Acești țurțuri sunt inamicii numărul 1 al oricărui sistem pluvial și pot pune în pericol siguranța oamenilor și a locuinței tale.
De ce se formează țurțurii?
Majoritatea persoanelor dau vina pe schimbările de temperatură și pe razele solare pentru formarea țurțurilor. Însă, ar trebui să știi că formarea țurțurilor ar putea fi prevenită și printr-o izolare corespunzătoare a mansardei sau a podului. Mai exact, dacă la nivelul acoperișului există pierderi de căldură, această căldură topește zăpada căzută pe acoperiș, apa ajunge în sistemul pluvial și duce la apariția gheței și a țurțurilor.
CONTINUARE – Vezi sisteme inovatoare pentru degivrarea acoperișurilor
Am o experiență de peste cinci ani ca redactor, dar scrisul s-a numărat dintotdeauna printre pasiunile mele, alături de citit. Prima întâlnire cu jurnalismul am avut-o în facultate, atunci când am înființat un ziar de știri împreună cu alți colegi de facultate. Acela a fost și momentul în care m-am decis să îmi transform plăcerea pentru scris într-o carieră. Am făcut mult timp voluntariat, și ulterior am și lucrat pentru diverse publicații, unde am învățat de la adevărați profesioniști secretele din spatele unui articol bine scris. Astăzi, după atâția ani de practică, sper ca alții să învețe de la mine cum se scrie un articol complet, de la A la Z.