Din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați de protecţia mediului înconjurător, dar și de scăderea facturilor la energia electrică, motiv pentru care apelează la montarea unor panouri fotovoltaice pe acoperiș. Aceste panouri transformă lumina solară în electricitate, cu ajutorul celulelor fotovoltaice solare. Cu toate acestea, nu orice tip de acoperiş este potrivit pentru montarea panourilor fotovoltaice.
Recomandarea specialiștilor este să nu investești într-un astfel de sistem, dacă nu ești sigur că este potrivit pentru locuința ta. Mai exact, trebuie să fii sigur că locuința ta respectă anumite criterii, pentru a produce energie electrică suficientă pentru consum. Astfel, poți monta panourile fotovoltaice dacă acoperișul casei tale este orientat înspre sud și dacă nu este acoperit de umbră. Însă, cantitatea de energie produsă de aceste panouri depinde și de unghiul de înclinare al acoperișului. Așa că, înainte de a lua această decizie, asigură-te că investiția va fi una care îți va aduce beneficiile dorite.
După cum spuneam, panourile trebuie orientate către sud, pentru a produce cât mai multă energie electrică. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este alegerea monturilor potrivite pentru panourile solare, acestea fiind elementele care le vor proteja de vânt, furtuni sau alte fenomene meteorologice nefavorabile. După ce ai instalat monturile, se trece la așezarea șinelor mobile și a suportului metalic. Se recomandă ca montarea panourilor să se facă la minim 6 centimetri distanță față de acoperiș, pentru a se asigura funcționarea acestora la nivel maxim.
Panourile fotovoltaice se montează cel mai bine pe învelitorile metalice, cu ajutorul unor suporți speciali care sunt de obicei confecționați din oțel inoxidabil, cu un conținut mare de crom, pentru o durabilitate mai mare. Acești suporți pentru panourile fotovoltaice au o rezistență foarte bună la umiditate, apă și diferiți acizi.
Printre cele mai răspândite învelitori, care permit montarea cu succes a panourilor fotovoltanice, sunt țiglele metalice de la Coilprofil. Caracterizate de o rezistență foarte mare și o durată mare de viață, poţi alege între țigla metalică Star și cea Clas, în funcție de nevoile și dorințele tale. Țigla metalică este realizată doar din materie primă de cea mai bună calitate, care respectă toate normele europene în vigoare. Oțelul este galvanizat, fapt ce îi conferă o protecție mult mai mare la coroziune, dar și o durată de viață de peste 50 de ani. Pentru o protecție sporită, țigla metalică de la Coilprofil are în componența sa un strat de zinc de minim 275 g/m2, care îi conferă rezistenţă superioară la coroziune, un strat primar de protecție, dar și vopsea într-o gamă variată de culori.
Redacția grupului nostru este formata din zeci de redactori responsabili pentru conținutul pe care-l generează și pe care-l lansează atât în mediul online, cât și în print. Prin intermediul lor avem încredere că putem veni în întâmpinarea cititorilor cu informații de calitate, corecte și originale.