Greșeli frecvente la montarea unui acoperiș

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Montajul acoperișului este o etapă de lucru foarte importantă în construcţia casei. În funcție de modul de execuție al montajului și a structurii de rezistență a acoperișului, vă puteți bucura de durabilitatea acestuia. Atunci când veți ajunge la această etapă de lucru, mai mult ca sigur veți solicita sprijinul unei echipe de profesioniști în domeniu.

Pentru a evita cele mai frecvente greșeli întâlnite la montarea unui acoperiș, iată mai jos câteva lucruri la care trebuie să fiți atenți:

  1. Aveți în vedere corelarea tipului de învelitoare cu rezistența șarpantei! De obicei, acest aspect foarte important este omis. Mulți construiesc o șarpantă mai puțin rezistentă și aleg drept învelitoare țigla ceramică, mult mai grea decât țigla metalică. Acest lucru afectează structura de rezistență a acoperișului și tocmai de aceea este recomandat să se țină cont de sfaturile și de proiectul arhitectului. Așadar, pentru un acoperiș sigur și mai ales foarte rezistent, fie veți fi nevoit sa construiți o șarpantă mai solidă, fie veți alege țigla metalică de la Coilprofil.
  1. Aveți grijă la termoizolația acoperișului! Cei mai mulți montatori nu realizează atent lucrările de termoizolație. Pentru a menține căldura în interior, în timpul sezonului rece și pentru a o ține la exterior, în timpul sezonului cald ar fi indicat să folosiți vata minerală bazaltică. De asemenea, este necesar să montați o folie anticondens și o barieră antivapori. Există și membrane cu dublă termo protecție, fapt ce va asigura o mai bună termoizolare.
  1. Folosiți modelele de țiglă metalică în funcție de panta acoperișului! Nu orice fel de tablă este potrivită pentru toate unghiurile de pantă. De exemplu, pentru un acoperiș cu pantă mică va fi nevoie de o tablă ce se montează prin clipsare sau dublă fălțuire, precum Click sau Faltz, iar pentru un acoperiș cu pantă înaltă puteți alege un model de țiglă metalică,  Metigla Clas sau Star.
  1. Este obligatorie montarea sistemului pluvial! Un acoperiș este complet atunci când are montat și un sistem de drenaj. De aceea, trebuie să alegeți cu atenție jgheaburile și burlanele, din materiale de bună calitate și mai ales să aveți grijă ca acestea să fie montate corespunzător.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *