Iarna se apropie cu pași repezi și trebuie să ne luăm toate măsurile de protecție necesare pentru a ne asigura că acoperișul nostru va putea face față cu succes căderilor de zăpadă. Majoritatea oamenilor nu văd în căderile de zăpadă o problemă, fiind siguri că acoperișul lor este într-o perfectă stare de funcționare și nu are nevoie de îmbunătățiri sau de diverse lucrări de întreținere. Adevărul este că zăpada de pe acoperiș poate crea probleme mari și pagube materiale importante, mai ales în cazurile în care lipsesc accesoriile de siguranță.
Gândește-te că acoperișul, respectiv structura de rezistență a casei susține deja greutatea învelitorilor alese (dacă vorbim de învelitori din ceramică sau din beton, această greutate este una semnificativă). Este de ajuns să se depună pe acoperișul casei un strat de aproximativ 10 centimetri pentru a aduce o încărcătură suplimentară de aproximativ 10-12 kg/mp, greutate ce se adaugă celor 30-40 de kg/mp ale învelitorii. În această situație, acoperișul este supraîncărcat și poate oricând să cedeze sau să apară deteriorări ale structurii de rezistență. Mai mult decât atât, această zăpadă poate să provoace deteriorări și la nivelul sistemului pluvial, mai exact la nivelul jgheaburilor și al burlanelor care asigură drenarea apei colectate departe de fațada casei tale.
Toate aceste probleme pot fi evitate prin montarea unor accesorii de siguranță, cum ar fi opritoarele de zăpadă sau parazăpezi. Rolul opritoarelor de zăpadă este protectia sistemului pluvial, dar și a persoanelor și a obiectelor aflate în apropierea casei, care ar putea fi accidentate de alunecarea rapidă ca unei cantități mari de zăpadă de pe acoperiș. Totodată, parazăpezile vor preveni și formarea țurțurilor, pentru că zăpada nu va mai staționa în acele zone.
Un lucru important de menționat este faptul că zăpada ar trebui curățată de pe acoperiș, deoarece în urma schimbărilor de temperatură ea se poate topi și se poate infiltra în structura acestuia sau se poate transforma în gheață, fiind ulterior mult mai greu de îndepăratat. Prin îndepărtarea zăpezii de pe acoperiș te asiguri și că acesta nu va fi suprasolicitat de greutatea acesteia.
În montarea opritorilor de zăpadă trebuie să ții cont și de orientarea acoperișului. Spre exemplu, pe pantele acoperișului mai protejate de vânt, opritoarele se vor monta mai jos, iar în părțile mai expuse la factorii de mediu, acestea se vor poziționa mai sus pentru a reține mai multă zăpadă. Toamna aceasta Coilprofil te ajută să îți pregătești acoperișul pentru iarnă cu o super promoție la opritoarele de zăpadă în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2017! Tot ce trebuie să faci este să achiziționezi orice sistem de acoperiș din țiglă metalică Metigla de la Coilprofil și vei primi gratuit opritoarele de zăpadă Omega. Acum te poți bucura de un acoperiș sigur și funcțional, chiar și în sezonul rece!

Redacția grupului nostru este formata din zeci de redactori responsabili pentru conținutul pe care-l generează și pe care-l lansează atât în mediul online, cât și în print. Prin intermediul lor avem încredere că putem veni în întâmpinarea cititorilor cu informații de calitate, corecte și originale.