Sistemul pluvial al locuinței tale are rolul de a capta apa pluvială sau cea care se strânge din topirea zăpezii și de a o evacua cât mai departe de fațada casei, spre sistemul de canalizare. Nu este de ajuns doar să montezi un sistem pluvial, ci să îl și întreții pentru a te asigura că nu te vei confrunta cu diverse probleme. Se recomandă curățarea sistemului pluvial de cel puțin 2 ori pe an, primăvara și toamna. Iată care sunt cele 5 motive pentru care nu ar trebui să treci peste curățarea burlanelor și a jgheaburilor:
-
Sistemul pluvial curățat protejează structura de rezistență a casei
Un sistem pluvial înfundat sau deteriorat poate provoca o serie de daune locuinței tale. Gândește-te că în momentul în care un singur jgheab este blocat cu diverse murdării sau frunze căzute, apa se va revărsa pentru că nu va mai avea pe unde să se scurgă și va ajunge la fundația casei, deteriorând-o. O fundație deteriorată la rândul ei va slăbi structura de rezistență a locuinței. Această problemă este una dintre cele mai dificile și care necesită o investiție financiară foarte mare pentru a fi remediată. Și toate acestea se întâmplă din cauza unui sistem pluvial necurățat la timp.
CONTINUARE – Vezi curățarea sistemului pluvial. 5 motive pentru care acest lucru este esențial
Am o experiență de peste cinci ani ca redactor, dar scrisul s-a numărat dintotdeauna printre pasiunile mele, alături de citit. Prima întâlnire cu jurnalismul am avut-o în facultate, atunci când am înființat un ziar de știri împreună cu alți colegi de facultate. Acela a fost și momentul în care m-am decis să îmi transform plăcerea pentru scris într-o carieră. Am făcut mult timp voluntariat, și ulterior am și lucrat pentru diverse publicații, unde am învățat de la adevărați profesioniști secretele din spatele unui articol bine scris. Astăzi, după atâția ani de practică, sper ca alții să învețe de la mine cum se scrie un articol complet, de la A la Z.