Accesoriile pentru învelitoarea acoperișului. Care sunt și ce rol au

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pe lângă învelitoare și sistemul pluvial, accesoriile și sistemul de siguranță nu au voie să lipsească din structura niciunui acoperiș. Fiecare accesoriu pentru învelitoare influențează sistemul de alcătuire al acoperișului. Acestea au rolul de a completa instalarea țiglei metalice, asigurând protecția acoperișului. Descoperă care sunt cele mai importante accesorii și de ce.

Accesoriile pentru invelitoarea acoperisului. Care sunt si ce rol au

Image 1 of 1

Coama semirotundă

Are rolul de a închide acoperișul în partea superioară, la intersecția a două ape. Coama semirotundă funcționează ca un scut împotriva infiltrațiilor

Capacul coamă

Acest accesoriu pentru acoperiș are funcția de a etanșa și totodată de a nu permite accesul păsărilor. Același rol îl are și închiderea coamă.

Bordura pentru streașină

Bordura pentru streașină face legătura cu sistemul de drenaj. Permite scurgerea apei de pe învelitoare în jgheab.

Bordura fronton

Acest accesoriu închide acoperișul în părțile laterale și acoperă marginile șarpantei. Bordura fronton se montează peste scândura de pazie, după fixarea plăcilor de țiglă.

Bordura fronton sub țiglă

Acest accesoriu pentru învelitoare închide acoperișul în parțile laterale. Se montează peste scândura de pazie, înainte de se realiza fixarea plăcilor de țiglă.

Bordura la perete

Se folosește la intersecția apelor cu pereți calcan, ziduri despărțitoare. Bordura împiedică apa să se infiltreze pe lângă perete.

Pasarelele de circulație

Sunt necesare pentru a ne oferi un acces mai ușor și o circulație în mai mare siguranță pe acoperiș. Totodată, aceste pasarele ușurează accesul și circulația pentru intervenții pe acoperiș, fără a afecta învelitoarea.

Folia de protecție 

Folia de protecție are rolul de a împiedica infiltrarea vaporilor în materialul termoizolant al acoperișului, precum și formarea condensului. Astfel, folia previne apariția umezelii termoizolației.

Elemente de străpungere și ventilare

Acestea sunt piesele prin se realizează trecerea cablurilor sau suporților de cablu prin acoperiș. Elementele de străpungere pot face parte din kitul de învelitoare sau pot fi făcute la comandă. Rolul lor principal este de a bloca formarea condensului sub învelitoarea acoperișului.

Datorită lor, se realizează și ventilarea spațiului de sub învelitoare. Numărul și dimensiunile elementelor de străpungere și ventilare se calculează ținând cont de panta și mărimea versantului.

În plus, dat fiind faptul că acoperișul este o investiție pe termen lung, trebuie să ne asigurăm că este realizat ca la carte. De aceea, este foarte important să alegem cele mai bune materiale, atât pentru părțile componente ale acoperișului, cât și pentru accesoriile sale.

Surse foto: sc02.alicdn.com, roofingaccessoriesdirect.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *