Avantajele și dezavantajele acoperișului olandez

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un acoperiș olandez este de regulă unul cu două laturi înclinate care se unesc la creastă, creând pereți la capăt cu o extensie triunghiulară, numită aranjament, în partea de sus. De asemenea, acesta este cunoscut sub denumirea de acoperiș vârf, fiind dintre cele mai populare acoperișuri atât din Olanda cât și din SUA.

Avantajele acestui tip de acoperiș
Acoperișurile de acest tip pot face față cu ușurință apei de ploaie și zăpezii, oferind mai mult spațiu pentru poduri sau plafoane boltite și permițând o mai bună ventilație. Designul inerent simplu le face ușor de construit și mai ieftine decât modelele mai complexe care sunt considerate de asemenea populare în această perioadă în diferite zone ale lumii.

Dezavantajele acestui tip de acoperiș
Acoperișurile de acest gen pot fi problematice în zonele cu vânt puternic și atunci când apariția unui uragan este considerată un risc iminent în anumite perioade ale anului. Dacă cadrele nu sunt construite corespunzător prin utilizarea unor suporturi adecvate, acoperișul se poate prăbuși cu ușurință. Vânturile puternice pot provoca, de asemenea, îndepărtarea materialelor de pe acoperișurile de acest tip. Dacă există prea multă proeminență în cazul acestor elemente, vânturile pot crea o înălțare deosebită și pot cauza decuparea integrală a acoperișului.

Materialele sugerate pentru astfel de acoperișuri
Acoperișurile de acest gen pot fi acoperite cu aproape orice tip de material, inclusiv șindrile de asfalt, cedru, teracotă, metal și argilă sau plăci de beton. Cu toate acestea, în cazul în care acoperișul conține și suișuri și coborâșuri, acesta ar trebui să fie îmbinat sau acoperit cu șindrilă metalică sau cusătură în picioare pentru a preveni scurgerile de pe acoperiș.

Frontul acoperișului de tip fronton
Pe acoperișul casei este amplasat un element frontal. Acest design este adesea văzut în casele care au fost construite urmând stilul colonial. Există, de asemenea, fațete frontale false care nu sunt acoperișuri reale dar care sunt folosite pentru decor.

Acoperișuri olandeze deosebite
Un astfel de element olandez deosebit este plasat în partea superioară a acoperișului pentru a conferi mai mult spațiu și un plus de atractivitate estetică. În anumite situații, și falțul olandez poate suferi de aceleași probleme cu scurgerile ca și celelalte tipuri de acoperișuri. Acestea atrag atenția în special asupra design-ului unicat.
Aceste elemente sunt în mod obișnuit asociate cu tradițiile și hambarele olandeze de construcție, care rup fiecare secțiune înclinată în două părți – una aproape de creastă, care este relativ plată și una mai aproape de streașină care coboară abrupt. Acest design face posibilă utilizarea maximă a spațiului sub acoperiș.

Acoperișuri încrucișate
Un acoperiș arcuit încrucișat este alcătuit din două secțiuni de acoperiș, asamblate la un unghi drept. Cele două crestături sunt perpendiculare între ele. Lungimile, treptele sau înălțimile pot sau nu să difere una de cealaltă. Există numeroase exemple excelente de design în cazul acoperișurilor pentru casele cu aripi separate. Puteți alege un astfel de acoperiș arcuit și încrucișat pentru a accentua diferite zone ale casei, cum ar fi garajul sau pridvorul.

Acoperișurile clasice
Acoperișurile de acest tip care urmează un design clasic sunt utilizate pe scară largă în arhitectura modernă. Acestea reduc o parte din elementele complexe regăsite în cazul acoperișurilor recent realizate însă atrag în aceeași măsură prin frumusețea vizuală care le caracterizează.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *