Sunt acoperișurile metalice ondulate o opțiune viabilă pentru locuințe?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Încă de la mijlocul anilor 1800, panourile din oțel ondulat au fost fabricate și utilizate pe scară largă în cazul acoperișurilor agricole, comerciale și industriale din lume. S-ar putea să vă imaginați deja acele hambare vechi, fermele și vechile baraje acoperite cu acele panouri din oțel ondulat, în formă de U, sau în formă de V. 

În acele vremuri, unele panouri metalice ondulate erau făcute din oțel gol, necondiționat, ceea ce a dus la coroziune excesivă și, prin urmare, la reputația și percepția slabă a calității scăzute. Cu toate acestea, oțelul era un material ieftin și abundent, ceea ce a condus la înlocuirea oricăror panouri de oțel corodate vechi. Acestea erau așteptările și metodele utilizate in acele vremuri.

Acoperișuri metalice moderne
Panourile de acoperiș din oțeluri metalice moderne sunt realizate în principal din oțel zincat G-60 sau G-90 de calitate mai bună, sub formă de plăci de tip U, V, 5 V și panouri metalice similare. În mod obișnuit, panourile metalice și cele de tip R ondulat sunt utilizate ca și sisteme de acoperiș sau de perete metalice, compuse din panouri ondulate de la 32 până la 36 de centimetri, ținute în poziția aferentă prin șuruburi / elemente de fixare expuse culorilor potrivite culorii vopselei panourilor metalice. Tabla se utilizează de regulă la punctele de îmbinare între panourile de etanșare.

Diverse metale, accesibilitate și cerințe de întreținere
Panourile metalice ondulate pot fi de asemenea realizate din zinc galvanizat, galvanum, oțel inoxidabil și aluminiu. În mod normal, un panou metalic ondulat nu are o grosime mare în ceea ce privește gradul de metal, ceea ce îl face destul de economic și, prin urmare, accesibil, dar poate necesita întreținere corespunzătoare din când în când, inclusiv elemente de fixare expuse re-strângerii și refacerii.

Rezistența la coroziune și grosimea panoului
Panourile metalice ondulate moderne oferă o rezistență superioară la coroziune, eficiență energetică și pot oferi o soluție economică și de acoperire pentru utilizări comerciale, agricole, industriale și chiar rezidențiale. Panourile metalice ondulate sunt, de obicei, realizate din oțel subțire, de obicei oțel de calibru 29 sau 26, ceea ce îl face economic și practic atunci când vine vorba de acoperirea suprafețelor mari de acoperiș. Straturile metalice ondulate sunt mai practice și mai durabile decât acoperișurile de asfalt și costă mult mai puțin decât cusăturile în picioare sau șindrilele metalice.

Materiale disponibile
Panourile de acoperiș ondulat pot fi realizate din aluminiu, oțel zincat (G-60 sau oțel G-90), oțel galvanizat și oțel inoxidabil. Atunci când se dorește o soluție economică durabilă, oțelul galvanizat oferă o combinație optimă de rentabilitate și longevitate și fiabilitate a materialului. Astfel, acoperișurile metalice ondulate vă pot ajuta să faceți economie de energie și pot fi calificate pentru creditele de construcție emise de consiliile de clădiri verzi.

Panouri R – un element similar celor metalice
În cazul panourilor din tablă ondulată, comerciale, agricole, industriale și a unor sisteme rezidențiale de acoperiș metalice și nemetalice, panourile metalice ondulate împreună cu, panourile cu nervuri, sunt adesea un sistem de alegere bazat pe doi factori importanți. Acestea sunt ieftine, destul de durabile și eficiente din punct de vedere energetic pentru acoperișuri. Din aceste motive, reprezintă alternative metalice pentru aplicațiile recomandate pentru clădiri rezidențiale și comerciale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *