Modele de terase pe acoperiș

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Există o multitudine de tipuri de acoperișuri, în tot atât de multe forme și culori. Rolul acestora este atât de ordin estetic, cât și funcțional. În ceea ce privește funcționalitatea, cu siguranță unele acoperișuri oferă mai multe facilități. De exemplu, un acoperiș cu terasă înseamnă atât un spațiu suplimentar pentru tine și familia ta, precum și un refugiu în aer liber. Terasa de pe acoperiș îți oferă intimitate, datorită înălțimii și este locul perfect în care te poți bucura de o cafea bună sau de o lectură incitantă. Descoperă în cele ce  urmează mai multe tipuri de terase și moduri în care acestea pot fi amenajate.

Modele de terase pe acoperis 4Cele mai frecvent întâlnite terase sunt situate pe acoperișurile plate, dar acest lucru este departe de a fi o regulă. Acoperișurile pot avea terase  la mansardă, pe suprafața acoperișului sau încadrate în planul acoperișului. În funcție de amplasare și de forma pe care o au, este posibilă realizarea unor designuri deosebit de atractive.

În galeria de mai jos veți regăsi o selecție de imagini cu cele mai interesante tipuri de terase pe acoperiș.

  1. Terasa din imagine este încadrată practic în planul acoperișului. O parte din acoperiș devine un confortabil fotoliu, mărginit de balustradă. Cadrul creat prin acest stil arhitectural este unul intim, mica terasă fiind aproape neobservată de pe stradă.
  2. În această imagine, acoperișul plat al casei reprezintă o terasă acoperită la rândul ei cu un acoperiș din stuf. Spațiul creat astfel între cele două acoperișuri se află în aer liber, dar este totodată protejat de capriciile vremii de afară.
  3. Pentru ca terasa să devină un spațiu cât mai funcțional, aceasta poate fi placată cu lemn. În plus, se pot folosi o mulțime de alte accesorii în acest sens, de exemplu instalarea unei copertine sau amplasarea unor canapele, măsuțe, perne decorative etc.
  4. Această terasă este deosebit de atractivă datorită designului. Practic, pare că echipa de constructori a întrerupt continuitatea acoperișului pentru a face loc acestei mici terase. Faptul că se află între două părți ale acoperișului îi conferă intimitate. Chiar dacă este de dimensiuni reduse, designul este realizat în mod ideal pentru momente de relaxare în aer liber.
  5. Îngrădită de liniile acoperișului, terasa din imagine este protejeată de privirile curioase ale vecinilor sau ale trecătorilor. Utilizarea lemnului și a plantelor decorative transformă locul într-unul primitor și deosebit de atractiv.
  6. Terasa din imagine se află pe suprafața acoperișului unei frumoase case de vacanță. Atunci când plaja devine prea aglomerată, aceasta reprezintă locul ideal pentru bronzat.
  7. Această terasă în stil mediteranean aflată în continuarea acoperișului, reprezintă un mic refugiu colorat, ferit de agitația orașului. Spațiul generos permite proprietarilor să se bucure în voie de vremea însorită.
  8. Un acoperiș rezistent, special realizat în acest fel, poate permite construirea unei piscine pe suprafața sa. Aflat  mereu în bătaia razelor soarelui, locul este perfect din acest punct de vedere. Bineînțeles costurile pot fi destul de ridicate iar lucrarea necesită măsuri de siguranță suplimentare.
  9. Acoperișul poate fi transformat într-un loc perfect pentru meditație, pentru admiraarea în liniște a peisajului. Designul futurist al micii clădiri este frumos completat de terasa minimalistă de pe acoperiș.
  10. Ambele acoperișuri ale acestei locuințe sunt acoperișuri verzi, acoperite de verdeață. Beneficiile unor astfel de clădiri sunt incontestabile, însă costurile de construcție sunt destul de ridicate. Pentru cei care nu țin seama de acest aspect, o terasă de acest fel le va îmbunătăți cu siguranță calitatea vieții.

Modele de terase pe acoperis 1

Picture 1 of 10

Sursă foto: designrulz.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *