Modele de acoperișuri îndrăznețe în 2017

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un acoperiș îndrăzneț este unul care a fost proiectat să reflecte cât mai multă lumină solară și să absoarbă mai puțină căldură decât un acoperiș standard. Acoperișurile moderne pot fi acoperite cu un tip de vopsea cu un grad ridicat de reflexie sau se poate opta pentru acoperirea cu foi sau plăci cu reflectare foarte ridicată sau chiar șindrilă. Aproape orice tip de clădire poate beneficia de un acoperiș răcoros dacă se ia în considerare clima și alți factori înainte de a se lua o decizie cu privire la tipul de acoperiș care urmează să fie instalat.

În plus, așa cum îmbrăcămintea corespunzătoare vă poate ajuta să vă răcoriți într-o zi însorită, materialul acoperișului care este proiectat să reflecte mai multă lumină solară și să absoarbă mai puțină căldură decât un acoperiș standard vă va ajuta în menținerea unor condiții confortabile în interiorul casei dvs. Mai mult decât atât, un acoperiș modern vă poate ajuta să economisiți energie și bani folosind mai puțin aerul condiționat în interior.

Beneficiile instalării unui acoperiș îndrăzneț si răcoros
Un acoperiș modern poate produce beneficii pentru o casă sau clădire și ocupanții săi prin:

  • Reducerea facturilor la energie prin eliminarea sau reducerea nevoii de utilizare a aerului condiționat in interior.
  • Îmbunătățirea confortului interior pentru spații care nu sunt climatizate, cum ar fi garajele sau terasele acoperite.
  • Scăderea temperaturii acoperișului și durata de viață a ansamblului construit.
    Dincolo de clădirea însăși, acoperișurile moderne pot produce beneficii și pentru mediul înconjurător, mai ales atunci când sunt prezente în cazul multor clădiri dintr-o comunitate.

Din această perspectivă, acoperișurile moderne pot conduce la următoarele:

  • Reducerea temperaturilor locale ale aerului (uneori denumită efectul insulei termice).
  • Reducerea consumului de energie electrică de vârf, care poate contribui la prevenirea întreruperilor de energie.
  • Reducerea emisiilor de gaze, inclusiv cele de dioxid de carbon, dioxid de sulf, oxizi de azot și mercur.
  • Utilizarea energiei de răcire în clădiri.

Tipuri de suprafețe pe care pot fi aplicate acoperișurile moderne
Există mai multe tipuri de sisteme de acoperișuri moderne disponibile în acest moment, dar suprafața expusă la soare este cea care determină dacă un acoperiș este unul cu adevărat modern și răcoros sau nu. Acoperișurile de acest gen sunt acoperite cu vopsele în strat foarte gros, care pot proteja suprafața acoperișului de lumina ultravioletă (UV) și de daunele chimice, iar unele oferă protecție împotriva apei și caracteristicile sale de restaurare. Produsele de acest tip sunt astfel disponibile pentru cele mai multe tipuri de acoperișuri.

Membranele cu un singur strat sunt foi pre-fabricate laminate pe acoperiș și atașate cu dispozitive de fixare mecanice, lipite cu adezivi chimici sau ținute la loc cu balast (pietriș, pietre sau pavaje). Cum pot fi făcute acestea răcoroase? Prin reformarea sau acoperirea membranelor negre pentru a le face să reflecteze. Acoperișurile construite in acest mod constau dintr-o foaie de bază, straturi de întărire a țesăturii și (de obicei) un strat de suprafață de protecție întunecată.

Stratul de suprafață poate fi realizat în moduri diferite și fiecare are opțiuni de răcire daca se înlocuiesc așchiile de marmură reflectorizantă sau zgura gri pentru pietrișul întunecat cu un strat de asfalt special. În acest sens, pot fi utilizate granule minerale refractare sau cele cu acoperire aplicată din fabrică.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *