Materiale pentru acoperișul din zonele mai calde. Iată care sunt cele mai potrivite:

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când te gândești la modul în care o clădire se răcește, cel mai comun lucru care îți vine în minte este aerul condiționat. Dar prima linie reală de apărare împotriva căldurii este acoperișul unei clădiri. Și o zi fierbinte în viața unui acoperiș bun ar trebui să includă eliberarea – nu depozitarea și absorbția – razelor soarelui.

Gândește-te astfel: dacă stai pe un scaun acoperit cu țesătură neagră și mergi la bucătărie pentru o ceașcă de cafea, scaunul  va fi probabil cald atunci când te ridici – și va rămâne cald până vei reveni . Dar, dacă scaunul este din metal, lut, plastic turnat sau ardezie, de exemplu, ar putea fi ușor cald la atingere când te ridici, dar va fi răcit în întregime până când te vei întoarce. Materialele tradiționale folosite la acoperiș păstrează și transferă căldura într-un mod similar. Plăcile de acoperis din materiale de pâslă, acoperite cu asfalt și gudron, vor păstra căldura și chiar o vor transfera în jos într-o structură, în timp ce alte tipuri de acoperișuri vor reflecta lumina și căldura în sus și departe de o clădire.

Materialele pentru acoperiș și culorile influențează modul în care clădirile – și chiar orașele întregi – beneficiază de încălzire și răcire. Specialiștii au sugerat că pictura tuturor acoperișurilor și a străzilor, albe sau luminoase, ar putea reduce costurile cu energia electrică a aerului condiționat cu 10-15%. Este atât de simplu?

Suprapunerile și barierele radiante. Tehnologia aduce acoperișuri reci și pentru a le folosi n zonele clade. Aceste materiale reci au avansat în ultimii ani, iar mai multe evoluții sunt în desfășurare. Materialele de etanșare elastomerice, spray-urile de spumă și vopselele pe bază de ceramică produc câștiguri în furnizarea de metode de răcire a acoperișurilor existente prin aplicarea straturilor de acoperire care reflectă căldura.

Plăci de ardezie. Acoperișul cu plăci de ardezie este o tradiție europeană veche de secole, care a făcut drum spre America în secolul al XVII-lea. Ardezia este durabilă și frumoasă, cu o gamă naturală de culori, și durează mult timp cu puțină întreținere. Paleta de culoare deschisă și terestră contribuie la reducerea căldurii absorbite de o clădire, deoarece are proprietăți reflexive naturale. De asemenea, are un finisaj frumos, rezistent în timp.

Teracota. Cele mai multe regiuni din Spania, Mexic, Italia și sud-vestul american sunt zone extrem de călduroase, motiv pentru care acoperișurile caselor sunt din teracotă. Unele case antice au plăci de argilă și teracotă care au supraviețuit testului timpului și au rămas fără intacte de-a lungul vremii. Acoperișurile pe bază de argilă sunt de culoare deschisă și nu păstrează căldura atât de intens ca un acoperiș mai întunecat. Plîcile de argilă moderne sunt tratate cu o vopsea pentru a le face să arate ca o teracotă tradițională, dar și pentru a adăuga capacități de impermeabilizare și reflexie.

Sursă foto: Peak Roofing

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *