Idei noi pentru designul acoperișului vostru

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când vă proiectați și construiți propria casă, există câteva elemente majore pe care trebuie să le aveți în vedere. Acestea sunt elementele de bază ale designului și includ elemente cum ar fi tipul de material utilizat, forma casei, forma acoperișului și tot felul de alte detalii pe care trebuie să le luați în calcul pentru obținerea celor mai bune rezultate la finalul proiectului dvs. Alegerea unei forme de acoperiș este mai dificilă decât pare. Există multe tipuri diferite pe care le aveți la dispoziție și toate prezintă caracteristici unice.

Caracteristici importante
Dintre toate caracteristicile importante care fac parte din farmecul general al unei case, terasele de pe acoperiș joacă cel mai important rol întrucât acestea pot transforma designul casei voastre în ceva mult mai frumos decât orice v-ați imaginat vreodată. În zilele noastre, designul modern al acoperișului este inclus ca și element arhitectural care este disponibil în diverse forme și stiluri. Acoperișul cu terasă reprezintă dintre formele moderne utilizate de casele contemporane și constă în terase acoperite, care sunt în mare parte plate.

Pentru a transforma un acoperiș plat într-o grădină de acoperiș sau într-o terasă minunată, aveți nevoie doar de mobilier adecvat. Puteți petrece minunatele zile de iarnă direct pe acoperișul cabanei dvs. în această manieră. În plus, terasele verzi ale acoperișurilor reprezintă modelul standard utilizat deoarece susțin extinderea nivelului de vegetație din orice zonă. Trebuie să aveți o viziune creativă pentru a vă decora casa într-un mod cât mai frumos.

Acoperișuri moderne cu terasă
Designul acoperișului modern cu terasă are, în general, o formă geometrică. Terasele în formă de triunghi, dreptunghi sau pătrat sunt în general utilizate în cazul modelelor deosebite de acoperișuri cu terasă. În afară de aceste tipuri obișnuite, puteți alege și alte modele recente cum ar fi modelele de acoperiș cu modele de undă, modelele de acoperiș cu zăbrele și modelele de plafoane acoperite cu foi.

Cele mai recente modele de acoperișuri sunt realizate prin aplicarea tehnologiilor avansate. Formele geometrice au fost modele uzuale întâlnite în cazul acoperișurilor cu terasă utilizate în trecut. Acoperișurile vechi de acest gen erau, în general, destul de groase. Plăcile de argilă ași grinzile de beton întrerupt au fost folosite și în designul acoperișurilor cu terasă în trecut.

Există aproape șase tipuri diferite de astfel de modele de acoperiș disponibile în zilele noastre. Elementele pe care oamenii le aleg pentru un astfel de acoperiș sunt de regulă umbrelele, copacii umbroși, pergola, zăbrelele și alte elemente integrate în terasa acoperișului.

Acoperișuri moderne cu grădină incorporată
Grădinile de acoperiș pot arăta excelent atunci când sunt proiectate bine. Acestea se pot transforma cu ușurință în cel mai bun loc din casă, fie pentru a vă relaxa, pentru a conversa cu prietenii, pentru a vă petrece timpul liber sau pentru a medita ori de câte ori simțiți nevoia.

Grădinile de acoperiș sunt cele mai des întâlnite în mediul urban. Plantele au capacitatea de a reduce absorbția totală a căldurii clădirii, ceea ce reduce apoi consumul de energie. Principala cauză a acumulării de căldură în orașe este insolația, absorbția radiației solare de către drumurile și clădirile din oraș și stocarea acestei călduri în materialul de construcție și radiația ulterioară.

În afară de grădinile de pe acoperiș care oferă rezistență la radiațiile termice, există și modele care sunt, de asemenea, benefice în procesul de reducere a scurgerilor de ploaie. O grădină de acoperiș poate întârzia scurgerea apei prin reducerea ratei și a volumului de scurgere a acesteia. Pe măsură ce orașele cresc, substraturile permeabile sunt înlocuite cu structuri impermeabile, cum ar fi clădirile și drumurile asfaltate. O soluție cheie este reducerea debitului maxim prin controlul scurgerii fluxului de apă pe acoperișuri sau reținerea scurgerii apei prin bazine de detenție a ploii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *