Ghid de cumpărare pentru acoperișuri metalice

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Articolul cuprinde argumente pro și contra ce trebuie avute în vedere atunci când cumperi acoperișuri metalice.

Potrivit Asociației Naționale a Contractorilor pentru Acoperișuri, popularitatea produselor de acoperișuri metalice a crescut dramatic în ultimul deceniu, un semn clar că proprietarii de case și constructorii sunt tot mai conștienți de avantajele acestui produs.

De fapt, în ultimii 20 de ani, un întreg gen nou de materiale de acoperire din metal a lovit piața. Acestea sunt răspunsuri de înaltă tehnologie la nevoia de acoperiș durabil, rezistent la foc și ușoare, care transformă o casă într-un cămin.

Acoperișurile metalice sunt favorizate pentru calitățile lor rezistente la foc, longevitate și viteza de instalare – în majoritatea cazurilor, de către un antreprenor calificat de acoperiș metalic. Ele sunt, de asemenea, surprinzător de ușoare și sunt excelente la reflectarea căldurii de la soare, o caracteristică care ajută proprietarii de case să economisească energie pe facturile de încălzire.

Desigur, există și câteva dezavantaje. Materialele metalice pentru acoperișuri sunt realizate în principal din aluminiu și oțel, dar sunt folosite și alte materiale, cum ar fi cuprul și aliajele, care pot fi foarte scumpe.

Oțelul și aluminiu sunt de departe cele mai comune și mai sensibile materiale de acoperiș disponibile, deoarece acestea sunt economice, se păstrează finisajele de vopsea bine (oțelul poate fi zincat) și sunt durabile. Aluminiu este un metal relativ moale, astfel încât este mai predispus la distrugere și este, de asemenea, mai scump decât oțelul. Pe partea laterală, aluminiu nu va coroda felul de oțel, dacă finisajul este compromis.

Când te gândești la un acoperiș metalic, vei dori mai întâi să determini aspectul fundamental pe care vrei să-l ai. Acoperișurile metalice rezidențiale au două forme de bază, care sunt foarte diferite în ceea ce privește aspectul: panourile de tip foaie și șindrilele. În aceste două categorii, există multe variații, culori și modele.

Acoperișuri din tablă metalică. Modelul cel mai cunoscut de acoperiș din metal în formă de panou, are nervuri la fiecare 6 sau 12 centimetri și este aplicat pe verticală pe un acoperiș și nu încearcă să arate altceva decât ceea ce este: acoperiș metalic . Are un aspect comercial foarte favorabil, favorizat de arhitecți pentru aspectul cinstit, curat, contemporan.

Acoperișurile metalice cu șindrilă sunt destul de diferite de acoperișurile din tablă. În acest stil, metalul este format din forme care imită placile spaniole, shake-uri de lemn sau ardezie. Șindrilele sunt în mod obișnuit fabricate în mai multe straturi, care pot include pardoseli din piatră granulată.

Sursă foto: www.metalroofing.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *