Care este cel bun acoperiș pentru casa ta? Descoperă ce tipuri de acoperiș există

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Acoperișul unei case trebuie să răspundă multor cerințe pentru a fi perfect. În primul rând, trebuie să fie solid și impecabil construit, pentru a rezista intemperiilor. Apoi, trebuie să aibă un aspect elegant, pentru că și criteriul estetic e foarte important. Și, nu în ultimul rând, e obligatoriu să corespundă preferințelor și gusturilor tale. Desigur, alegerea acoperișului se va face în funcție de structura de rezistență și designul casei. Iar, la acest capitol, un cuvânt important de spus îl va avea inginerul structurist ce va proiecta clădirea. Înainte de a face o alegere, este bine să știi care sunt cele mai răspândite tipuri de acoperiș.

Care este cel bun acoperis pentru casa ta. Descopera ce tipuri de acoperis exista1

Image 1 of 1

Cele mai cunoscute tipuri de acoperiș

Există o varietate impresionantă de tipuri de acoperiș. Cu siguranță, pe fiecare dintre ele le-ai văzut și unele poate chiar te-au impresionat. Să le trecem în revistă pe cele mai importante, ca să te orientezi către acoperișul cel mai potrivit pentru casa ta.

Acoperișul într-o apă poate fi o alegere bună, fiind un acoperiș accesibil ca preț și cu un aspect modern. Dacă te orientezi către acest tip de acoperiș, trebuie să acorzi o atenție sporită ventilației.

Acoperișul în două ape sau cu fronton este un alt model frecvent întâlnit. Este relativ simplu de construit. În plus, implică costuri mai reduse prin comparație cu alte acoperișuri mai complexe. Un alt avantaj al acoperișului în două ape este că poate fi acoperit cu o varietate de materiale.

Acoperișul în patru ape este un alt tip de acoperiș pentru care optează mulți proprietari de case. Alegerea lor se justifică în principal prin faptul că are o rezistență crescută la intemperii. Dacă alegi un model de acoperiș în patru ape mai complex, costurile de construcție vor fi însă destul de mari.

Acoperișul cu pante inegale este un model inedit de acoperiș, cu o structură rezistentă. Este ideal pentru casele din zone cu precipitații crescute. Învelitoarea poate fi realizată dintr-o gamă largă de materiale.

Acoperișul cu panta frântă este alegerea pe care o fac proprietarii de case cu terase generoase sau cu verandă.

Acoperișul cu panta curbă este are o formă originală, modernă. Cel mai recomandat material pentru învelitoare este metalul. Este însă o provocare în ceea ce privește realizarea, așadar și prețul este pe măsură.

Acoperișul plat este un tip modern de acoperiș și are avantajul unui cost redus. Designul ți se poate părea însă prea simplu. În plus, nu este recomandat în zonele cu căderi masive se zăpadă.

Acoperișul piramidă are o structură aerodinamică și se potrivește de minune în zonele cu vânt puternic. Este însă mai greu de construit, prin urmare este și mai scump. Dacă te gândești să-ți construiești o casă cu mansardă, nu este o alegere bună. Acest model de acoperiș oferă un spațiu restrâns dedesubt.

Surse foto: peakroofing.ca, modernroofinghouston.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *