Acoperișul metalic: ghidul cumpărătorului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sunteți interesat de achiziționarea și instalarea unui acoperiș metalic? Acest ghid include argumente pro și contra pentru a le lua în considerare atunci când cumpărați acoperișuri metalice și pentru a ști cum să angajați un contractor serios pentru instalarea acoperișului de metal.

Potrivit Asociației Naționale a Contractorilor pentru Acoperișuri, popularitatea produselor din categoria acoperișuri metalice a crescut dramatic în ultimul deceniu. Acesta este un semn clar că proprietarii de case și constructorii sunt tot mai conștienți de beneficiile acestor produse. De fapt, în ultimii 20 de ani, o întreagă categorie nouă de materiale de acoperire din metal a lovit piața. Acestea reprezintă soluții high-tech care acoperă nevoia de a instala un acoperiș durabil, rezistent la foc și ușor.

Caracteristici esențiale ale acoperișurilor metalice
Acoperișurile metalice sunt favorizate pentru calitățile lor rezistente la foc, longevitatea și viteza de instalare. Acestea sunt de asemenea surprinzător de ușoare și practice. De-a lungul timpului au obținut un scor foarte bun în ceea ce privește reflectarea căldurii de la soare, o caracteristică care ajută proprietarii de case să economisească bani și energie.

Materialele metalice pentru acoperișuri sunt realizate în principal din aluminiu și oțel, dar sunt folosite și alte materiale cum ar fi cuprul și aliajele, dar acestea pot fi foarte scumpe. Oțelul și aluminiul sunt de departe cele mai comune și mai sensibile materiale de acoperiș disponibile, deoarece acestea sunt economice și finisajele de vopsea se mențin bine. Oțelul poate fi zincat și este durabil. Aluminiul este un metal relativ moale, astfel încât este mai predispus la fisurare și daune în general și este, de asemenea, mai scump decât oțelul.

Alegerea unui tipar sau design pentru acoperișul metalic

Acoperișurile din tablă metalică reprezintă o alternativă avantajoasă și datorită designului lor contemporan. Acoperișurile metalice rezidențiale au două forme de bază care sunt foarte diferite în ceea ce privește aspectul: panourile de tip foaie și șindrilele. În aceste două categorii, există multe variații, culori și modele.

Acoperișuri din tablă metalică

Modelul cel mai cunoscut de acoperiș din metal în formă de panou este acoperișul cu cusături în picioare, cu nervuri la fiecare 6 sau 12 centimetri și care este aplicat pe verticală. Acesta are un aspect atractiv, favorizat de arhitecți pentru stilul său contemporan. Este folosit în mod obișnuit pe case variind de la cabane de munte la capodopere moderne.

Acoperișul de șindrilă din oțel acoperit cu piatră

Acoperișurile metalice cu șindrilă sunt destul de diferite fata de acoperișurile din tablă. Cu acest stil, metalul este format în forme care imită plăcile spaniole, lemnul sau ardezia. Aceste șindrile sunt în mod obișnuit fabricate în mai multe straturi finisate din fabrică, care pot include pardoseli din piatră granulată pentru a conferi acel efect vizual apreciat de specialiști si oamenii interesați sa aleagă materiale de calitate pentru casa lor.

Întrucât un acoperiș nou este o investiție majoră, este important să alegeți cu atenție contractorul pentru instalarea acoperișului. Aceasta este o specialitate care necesită abilități și instrumente care sunt cu totul diferite de cele utilizate pentru instalarea unor produse tipice de acoperiș.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *