Rolul foliei anticondens pentru acoperișuri

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Folia anticondens este un accesoriu destul de nou pentru acoperișuri, ce asigură etanșarea și ventilarea acestora. Practic, folia anticondens îți protejează acoperișul de efectele dăunătoare ale umidității, prelungind în acest fel și durata de viață a acoperișului. Folia anticondens vină să rezolve neajunsurile foliei de polietilenă, folosită până acum în izolarea acoperișului și implicit, a locuinței.

1

Picture 1 of 3

Folia anticondens se montează pe partea exterioară a acoperișului, sub învelitori, direct pe căpriori sau peste astereală. Folia anticondens asigură eliminarea vaporilor ce se formează sub învelitori, prevenind în același timp pătrunderea umezelii în interior. Mai mult decât atât, folia anticondens îți protejează acoperișul și de diverse precipitații sau intemperii.

Folia anticondens este recomandată mai ales în cazul mansardelor locuibile, reprezentând o soluție excelentă pentru probleme uzuale precum umezeala sau igrasia. Un alt avantaj important al foliei anticondens este asigurarea ventilării corespunzătoare a acoperișului, mai ales dacă acesta are învelitori din tablă.

În momentul în care vrei să achiziționezi folia anticondens, ar trebui să iei în considerare trei indicatori:

  • Sd – permisivitatea la vapori a foliei anticondens (pentru o izolare optimă, este recomandat ca acest indicator să fie mai mic sau egal cu 0,5 m)
  • Tipul de acoperiș (cu pantă, drept, existanța unui pod, existența unei mansarde locuibile, etc.)
  • Tipul învelitorii ( țiglă metalică, țiglă ceramică, țiglă din beton, paie, stuf, acoperiș verde, etc.)
  • Existența unui certificat de calitatea european

Există două tipuri de folie anticondens: în două straturi și în trei straturi. Nu este un secret faptul că folia anticondens în 3 straturi este mai performantă, asigurând un sistem de ventilare superior și suportând cantități mai mari de apă. Specialiștii recomandă folia anticondens în trei straturi pentru acoperișurile realizate din bitum, care au marea problemă a inexistenței ventilării acoperișului. Totodată, folia anticondens în trei straturi este mult mai ușor de montat. Așadar, acest tip de folie este mai eficientă din toate punctele de vedere.

Folia anticondens este un produs destul de nou pe piață, care nu este pus în valoare corespunzător. Noi considerăm că acest accesoriu nu ar trebui să lipsească din proiectarea acoperișului locuinței tale, având un rol extrem de important în prevenirea problemelor precum pătrunderea umezelii exterioare și a vântului sau a precipitațiilor, probleme cu care se confruntă orice casă, la un moment dat. Importanța acestui accesoriu a fost conștientizată de anumite firme de construcții, care oferă pachetul întreg pentru construirea unui acoperiș, incluzând această folie anticondens.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *