Izolarea acoperișului cu spumă poliuretanică

Izolația acoperișului este un aspect deosebit de important pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când ești proprietarul unei case. Dacă nu știai până acum, acoperișul este locul cu cea mai mare pierdere de căldură din casa ta, iar o izolare corespunzătoare a acestuia îți poate aduce o economie la factura de încălzire chiar și de 30%!

Izolarea acoperișului este cu atât mai importantă cu cât în spațiul de sub acoperiș a fost amenajată o mansardă, cu rolul de spațiu locuibil permanent. Se știe că în astfel de spații trebuie menținută o temperatură de minim 20 de grade Celsius, prin urmare, trebuie să existe o bună izolare pentru a elimina probleme precum supraîncălzirea mansardei în sezonul canicular și pierdea căldurii în sezonul de iarnă.

Astăzi îți propunem să iei în considerare pentru izolarea acoperișului tău spuma poliuretanică, cunoscută pentru performanțele sale superioare celorlalte materiale de izolat. Să vedem care sunt avantajele spumei poliuretanice:

 • Cel mai mare avantaj al acestui material este faptul că este versatil și poate pătrunde în diverse cavități și găuri, asigurând un grad mare de etanșeitate.
 • Asigură o izolare termică și o impermeabilitate foarte bună.
 • Spuma se întărește în aproximativ 4 minute după aplicare, fapt ce ușurează procesul de izolare.
 • Are o absorbție scăzută de umiditate și asigură protecția împotriva focului.
 • Este neutră din punct de vedere chimic, prin urmare are stabilitate față de carburanți, uleiuri minerale sau diferiți acizi.
 • Este un material ușor, ce nu solicită structura de rezistență foarte mult (de aceea este recomandat mai ales pentru reabilitarea clădirilor vechi sau istorice).
 • Prezintă un proces de aplicare foarte ușor, prin pulverizare (prin urmare nu necesită neapărat prezența unui specialist).

Izolarea acoperișului se poate realiza atât pe interior, cât și pe exterior. Mai exact, izolarea acoperișului pe interior se folosește în special pentru acoperișurile înclinate sau cu pantă, iar izolarea acoperișului pe exterior se folosește pentru acoperișurile plate, tip terasă. În cazul acoperișurilor înclinate, materialele clasice izolante precum vata minerală necesită măsuri suplimentare de etanșare. Acest lucru nu este necesar și în cazul spumei poliuretanice, deoarece acest material izolator creează un strat adiacent și neted, pierderile de căldură fiind excluse.

Nu în ultimul rând, prețul pentru acest material izolator are un preț accesibil tuturor, iar o investiție în izolarea acoperișului tău va determina economisirea unor sume de bani importante pe viitor. Prin urmare, data viitoare când ai de ales între mai multe materiale izolatoare, optează pentru spuma poliuretanică!

1

Picture 1 of 5


15 Responses to “Izolarea acoperișului cu spumă poliuretanică”

Read below or add a comment...

 1. Lucaciu says:

  Buna seara!Cam care ar fi pretul la un m patrat izolatie cu spuma?Multumesc!

 2. Turturica ady says:

  Cat ar ajunge un acoperiș de 200m2 de izolat cu spuma poliuretanica

 3. Cristi says:

  Foarte bun articol.
  Numai ca in Ro nu se gasesc kitturi de spuma.
  Putem apela doar la firme, care au preturi inca foarte mari.
  Poate ne puteti ajuta cu indicatii catre magazine de unde putem cumpara kitturi.

 4. Liv Dragusin says:

  INTREBARE: spuma nu este inflamabila?

 5. Oprea says:

  Unde se gaseste spuma si ce cantitate se da pe mp

 6. Florin says:

  A primit cineva raspunde la intrebare?

 7. Narcis says:

  Un nr de contac ?

 8. Nenu viorel says:

  70m2 izolatie pt acoperis mansarda. Va rog un pret.

 9. Cosmin cosac says:

  Termoizolatii si fonoizolatii oriunde in tara la celebmai bune preturi oriunde in tara !

 10. dache says:

  Izolarea acoperișului cu spumă poliuretanică ,cat este metru patrat la grosimea 10 cm vreau sa stiu.

 11. chitu aritin says:

  Asdori sa izolez si eu acoperisul unei case care este de aprximativ 120 metri patrati , cu spuma poliuretanica de 10 cmgrosime , imi puteti spune si mui pretul aprximativ per metru patrat si per total , si cine ar putea sa il faca , va multumesc anticipat.

 12. Lili says:

  Bună ziua! Îmi puteți lăsa un nr de contact,un site ,o adresă sau o firmă care poate face hidroizolații cu spumă poliuretanică la un apartament de 60 mp aflat la etajul 4 ,în Călărași.
  Mulțumesc anticipat și…O si bună!

Lasă un Comentariu...

*