Izolarea acoperișului cu spumă poliuretanică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Izolația acoperișului este un aspect deosebit de important pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când ești proprietarul unei case. Dacă nu știai până acum, acoperișul este locul cu cea mai mare pierdere de căldură din casa ta, iar o izolare corespunzătoare a acestuia îți poate aduce o economie la factura de încălzire chiar și de 30%!

Izolarea acoperișului este cu atât mai importantă cu cât în spațiul de sub acoperiș a fost amenajată o mansardă, cu rolul de spațiu locuibil permanent. Se știe că în astfel de spații trebuie menținută o temperatură de minim 20 de grade Celsius, prin urmare, trebuie să existe o bună izolare pentru a elimina probleme precum supraîncălzirea mansardei în sezonul canicular și pierdea căldurii în sezonul de iarnă.

Astăzi îți propunem să iei în considerare pentru izolarea acoperișului tău spuma poliuretanică, cunoscută pentru performanțele sale superioare celorlalte materiale de izolat. Să vedem care sunt avantajele spumei poliuretanice:

  • Cel mai mare avantaj al acestui material este faptul că este versatil și poate pătrunde în diverse cavități și găuri, asigurând un grad mare de etanșeitate.
  • Asigură o izolare termică și o impermeabilitate foarte bună.
  • Spuma se întărește în aproximativ 4 minute după aplicare, fapt ce ușurează procesul de izolare.
  • Are o absorbție scăzută de umiditate și asigură protecția împotriva focului.
  • Este neutră din punct de vedere chimic, prin urmare are stabilitate față de carburanți, uleiuri minerale sau diferiți acizi.
  • Este un material ușor, ce nu solicită structura de rezistență foarte mult (de aceea este recomandat mai ales pentru reabilitarea clădirilor vechi sau istorice).
  • Prezintă un proces de aplicare foarte ușor, prin pulverizare (prin urmare nu necesită neapărat prezența unui specialist).

Izolarea acoperișului se poate realiza atât pe interior, cât și pe exterior. Mai exact, izolarea acoperișului pe interior se folosește în special pentru acoperișurile înclinate sau cu pantă, iar izolarea acoperișului pe exterior se folosește pentru acoperișurile plate, tip terasă. În cazul acoperișurilor înclinate, materialele clasice izolante precum vata minerală necesită măsuri suplimentare de etanșare. Acest lucru nu este necesar și în cazul spumei poliuretanice, deoarece acest material izolator creează un strat adiacent și neted, pierderile de căldură fiind excluse.

Nu în ultimul rând, prețul pentru acest material izolator are un preț accesibil tuturor, iar o investiție în izolarea acoperișului tău va determina economisirea unor sume de bani importante pe viitor. Prin urmare, data viitoare când ai de ales între mai multe materiale izolatoare, optează pentru spuma poliuretanică!

1

Picture 1 of 5

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

18 Responses

      1. E scump rău … 40-100 Ron/mp … la 200mp in condițiile in care vata bazaltica de 100mm e 20ron/mp e varianta cea mai scumpa cu spuma … Dar intradevar pentru ceu cu bani si cei care sa grăbesc … E cea mai buna …

      2. Se poate va rog un nr de telefon pt a discuta amănunțit despre lucrare? Eventual un mail pt a trimite un proiect pt a stabili un preț exact

  1. Foarte bun articol.
    Numai ca in Ro nu se gasesc kitturi de spuma.
    Putem apela doar la firme, care au preturi inca foarte mari.
    Poate ne puteti ajuta cu indicatii catre magazine de unde putem cumpara kitturi.

  2. Pozele prezinta spuma poliuretanica cu celule deschise=densitate mica
    Absorbtia scazuta de apa si eficienta termica maxima o realizeaza spuma poliuretanica rigida-celule inchise = densitate 35-50kg/m3
    Densitate 35-40 se recomanda la pereti si astereala/densitate 45-50 la terase orizontale,pardoseli-acolo unde se cere o reziatenta mai mare la compresie…
    Se aplica usor si rapid INSA NUMAI de catre Echipe Calificate care ofera garantie! Kit-urile despre care se vorbeste aici se produc doar in USA si nu au proprietatile de eficienta maxima precum spuma cu celule inchise !!!
    Rez termica :
    -Vata 10cm grosime-R = 2.75 m2K/W
    -Spuma Celule deschise 10 cm grosime-R = 2.75 m2K/W -dar: Nu are prinderi mecanice,etanseaza perfect-nu are punti termice,nu ingreuneaza structura,izoleaza si fonic mult mai bine
    -Spuma Celule inchise 7.5cm grosime -R= 2.75 m2K/W
    -Spuma Celule inchise 10cm grosime-R = 3.75 m2K/W-Stabilitate dimensionala maxima,eficienta maxima,NU aboarbe apa(NU face condens,igrasie,etc),NU se comprima.Sustenabila,durata de viata in care isi face treaba-IZOLEAZA = 50 ani

    preturile din piata in acest moment sunt:
    Celule deschise 10cm grosime = 45Ron/m2
    Celule inchise 10cm grosime = 90-100Ron/m2

    Spuma se poate aplica la orice grosime se doreste in functie de calculele termice din fiecare proiect!

    Mentionez ca locuiesc in casa la curte,110m2 utili are apartamentul – Izolatie cu 9cm spuma poliuretanica rigida,densitate 40kg/m3:
    Temperatura ambientala zilnic 8.00-18.00 = 21C
    Temperatura ambientala zilnic 18.00-8.00 = 23C
    Factura Gaze pe luna decembrie 2016 = 170RON
    Factura gaze pe luna ianuarie 2017 = 270RON
    Factura gaze pe luna februarie 2017 = 167RON

    Va las sa apreciati singuri!

  3. Asdori sa izolez si eu acoperisul unei case care este de aprximativ 120 metri patrati , cu spuma poliuretanica de 10 cmgrosime , imi puteti spune si mui pretul aprximativ per metru patrat si per total , si cine ar putea sa il faca , va multumesc anticipat.

  4. Bună ziua! Îmi puteți lăsa un nr de contact,un site ,o adresă sau o firmă care poate face hidroizolații cu spumă poliuretanică la un apartament de 60 mp aflat la etajul 4 ,în Călărași.
    Mulțumesc anticipat și…O si bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *