Hidroizolarea acoperișului – când să faci această operațiune?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Apa este unul dintre cei mai mari inaimici ai acoperișului tău. Chiar dacă, la prima vedere, pare incapabilă de a produce daune, apa infiltată este cea care produce umiditatea și conduce la apariția mucegaiului, a condensului, dar și a multor probleme grave de sănătate. Pentru a evita aceste probleme, hidroizolarea acoperișului este obligatorie, mai ales în cazul acoperișurilor plate sau de tip terasă.

Există mai multe materiale folosite în hidroizolarea acoperișului, cele mai uzuale fiind membrana bituminoasă și PVC-ul, folosite în special la hidroizolarea blocurilor. Cea mai nouă și eficientă soluție în ceea ce privește hidroizolarea acoperișului este membrana hidroizolantă lichidă, care se folosește pentru acoperișurile și structurile din beton. Această membrană lichidă are multiple avantaje: se întărește într-un timp relativ scurt și își păstrează proprietățile, atât pe timp de iarnă, când temperaturile sunt foarte scăzute, cât și în zilele caniculare de vară.

Având în vedere că această membrană hidroizolantă se usucă foarte repede, indiferent de condițiile meteo, ea poate fi aplicată fără nicio problemă, în tot decursul anului. Majoritatea oamenilor preferă să se ocupe de hidroizolarea acoperișului primăvara, acesta fiind un anotimp mai puțin capricios din punct de vedere al temperaturilor și al precipitațiilor. Important este să îți acorzi timpul necesar pentru a aplica hidroizolația într-un mod corespunzător, deoarece o hidroizolație incorectă poate permite infiltrația apei. De aceea, înainte de a aplica hidroizolația, trebuie să aplici un strat de grund, să repari fisurile (dacă există), să amorsezi și ulterior să torni membrana lichidă. Pentru rezultate cât mai bune, specialiștii recomandă să se respecte timpul de uscare.

Însă hidroizolarea nu este de ajuns, pentru a asigura durabilitatea acoperișului. Dacă vrei un acoperiș cu adevărat sigur, care să nu îți cauzeze probleme in timp, trebuie să optezi şi pentru un sistem de calitate. Noi îți recomandăm acoperișul Metigla, de la Coilprofil. Spre exemplu, tabla prefălțuită, în două variante, Click și Faltz, reprezintă o opțiune sigură și durabilă, în special pentru un acoperiș tip terasă. Pe lângă faptul că îți protejează foarte bine locuința, acest tip de tablă are și o durată mare de viață. Mai mult decât atât, un acoperiș nu este niciodată complet fără un sistem pluvial bine pus la punct. Tot cei de la Coilprofil îți pun la dispoziție sistemul pluvial Metidro, elegant, ușor de montat și cu o durată extinsă de viață, acest sistem pluvial se poate adapta oricărui tip de acoperiș, indiferent de forma sau panta lui.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *