Cum alegi izolația potrivită pentru acoperiș?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De la fundație la acoperiș, fiecare etapă de construcție a unei locuinţe este foarte importantă și trebuie realizată cu materiale de cea mai buna calitate.

acoperis izolatieO componentă principală a oricărui acoperiş „sănătos” o reprezintă izolaţia. O izolaţie termică bine realizată, va proteja locuinţa de pierderile de căldură şi se va dovedi o investiţie inteligentă, deoarece se va amortiza într-o perioadă scurtă de timp.

Cele mai eficiente materiale termoizolatoare sunt: vata minerală bazaltică, vata de sticlă, fibra de celuloză şi spuma poliuretanică.

În funcţie de o serie de factori cum sunt tipul acoperişului, destinaţia acestuia dar şi climatul zonei în care se află locuinţa, se stabileşte care dintre cele patru variante este cea mai potrivită pentru a oferi o protecţie optimă.

Țigla metalică Metigla, de la Coilprofil nu necesită alegerea unei izolații aparte. Oricare dintre cele patru variante de mai sus va elimina pierderile de căldură, locuința devenind eficientă din punct de vedere termic.

Pentru izolația acoperișului din țiglă metalică, se recomandă aplicarea unui strat de vată minerală bazaltică, de circa 20 centimetri grosime. Aplicarea acestei izolaţii nu va mai permite aerului cald să se ridice la nivelul acoperișului şi să se piardă.
Spuma de celuloză este o altă soluție recomandată de arhitecți. Aceasta are un coeficient de transfer termic mult mai mic decât vata minerală, fiind astfel necesar un strat de doar 10 centimetri grosime, pentru ca pierderile de căldură să fie preîntâmpinate.

Fibrele de celuloză reprezintă o altă variantă relativ nouă şi extrem de eficientă de izolare a acoperișului din ţiglă metalică. Izolația se realizează ușor, este ignifugă și nu permite dezvoltarea mucegaiului sau apariția insectelor și rozătoarelor.

Un alt lucru deosebit de important în izolarea acoperișului din tiglă metalică, este eliminarea condensului. Pentru acest lucru se montează o folie de protecţie, sub stratul de vată minerală, care va acţiona ca o barieră contra vaporilor.

Cu o durată de viață de circa 50 de ani, sistemul complet Metigla, produs de Coilprofil reprezintă cea mai bună alegere pentru acoperişul dumneavoastră. Respectând instrucțiunile de montaj şi întreţinere recomandate de producător, veți avea un acoperiș perfect izolat, durabil şi elegant, adaptat perfect nevoilor dumneavoastră.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *