Țigla metalică sau țigla ceramică? Ce alegem pentru un acoperiș perfect?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă vă aflați în faza de construcție sau renovare a unui acoperiș, mai mult ca sigur vă întrebați care este tipul de învelitoare potrivit nevoilor locuinței dumneavoastră.

tiglaAtât ţigla metalică, cât şi ţigla ceramică, sunt două tipuri de învelitoare cu multe calități, motiv pentru care este bine să cântăriți toate avantajele și dezavantajele acestor produse.

Cel mai important avantaj al țiglei metalice este greutatea redusă. Un metru pătrat de ţiglă metalică are o greutate de aproximativ 5 kg, ceea ce rezultă într-o greutate totală a învelitorii care nu va necesita reconsolidarea structurii și nu va supune proprietarul unor costuri suplimentare.

Coilprofil, producător de sisteme complete de învelitori, recomandă Metigla, țigla metalică fabricată din oțel de înaltă calitate, în două variante de profilare și o gamă variată de culori. În decursul celor 16 ani de experiență în piața construcțiilor din România, Coilprofil a reușit să optimizeze producția de țiglă metalică, astfel încât pierderile de material să fie cât mai mici, iar costul total pentru client cât mai redus. În plus, întreținerea unui acoperiș din țiglă metalică Metigla este mult mai simplă, iar durata sa de viață depășește 50 de ani de la montaj.

În comparație cu țigla ceramică, ţigla metalică are un singur dezavantaj: prezintă o termorezistență mai redusă. Totuși, pierderile de căldură pot fi preîntâmpinate, prin realizarea unei termoizolări eficiente a acoperişului, utilizând produse de calitate şi apelând la o echipă de montatori profesionişti.

Țigla ceramică are şi ea o serie de avantaje. Oferă o mai bună protecție termică şi fonică, comparativ cu țigla metalică și rezistă mai bine la acţiunea unor substanţe nocive (cum sunt excrementele de păsări).

În ciuda acestor avantaje, țigla ceramică are și un dezavantaj major: este foarte grea! O singură placă din acest tip de învelitoare cântărește între 2,5 și 4,5 kg. Astfel întregul acoperiș va avea o greutate foarte mare, care ar putea afecta structura clădirii și ridica nevoia de reconsolidare.

Pe lângă dezavantajul greutății, mai trebuie să luați în calcul și faptul că țiglele ceramice se pot sparge destul de ușor, chiar și la o simplă cădere de grindină. Astfel, înlocuirea lor va reprezenta o cheltuială în plus, care trebuie luată în calcul înainte de achiziție.

În funcție de toate avantajele și dezavantajele prezentate, veți putea lua decizia potrivită pe termen lung pentru acoperişul dumneavoastră, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *