Acoperișul din tablă cutată – este sau nu o idee bună?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sistemele de acoperiș metalice reprezintă o alegere din ce în ce mai populară și atunci când vorbim despre construcții noi, dar și atunci când vine vorba de înlocuirea sau repararea unui acoperiș vechi. Acoperișul metalic poate fi fabricat dintr-o varietate de metale, inclusiv oțel galvanizat, cupru, aluminiu sau staniu, și poate utiliza mai multe sisteme de instalare diferite.

Dintre toate sistemele de acoperișuri pe care le găsiți pe diviziadeacoperisuri.ro, tabla cutată T8 Bilka este una dintre cele mai apreciate. Este realizată din tablă de oțel, zincată pe ambele părți și protejată cu poliester. Mai trebuie să știți că tabla cutată T8 Bilka este produsă cu o grosime nominală cuprinsă între 0,3-0,7 mm.

Avantajele acoperișului din tablă cutată depășesc cu mult dezavantajele

Trebuie să demontăm un mit uriaș referitor la acoperișul metalic. Este vorba despre concepția greșită conform căreia acoperișurile metalice atrag trăsnetele. Cel mai probabil, această opinie s-a format pentru că metalul în sine este cunoscut ca un bun conductor al electricității și, prin urmare, oamenii presupun că un acoperiș metalic atrage trăsnetele. În realitate însă, trăsnetul caută o cale spre pământ și aproape întotdeauna va lovi obiectul cel mai înalt dintr-o zonă dar care are, de asemenea, o cale directă spre pământ. Acoperișul metalic nu este împământat, așa că trăsnetul nu îl poate lovi.

Dacă am lămurit acum că teama de trăsnete este doar o problemă imaginară, haideți să vedem acum de ce ar trebui să optați pentru un acoperiș din tablă cutată.

Deși inițial mai scump decât un acoperiș de șindrilă, un acoperiș metalic durează mult mai mult, așa că într-un final este considerat cea mai înțeleaptă investiție. Totuși, nu uitați că Divizia de Acoperișuri vă oferă cele mai convenabile prețuri la sisteme de acoperiș. Speranța de viață a unui acoperiș din tablă cutată este de 50 până la 75 de ani sau chiar mai mult, față de cei 15 până la 25 de ani de viață ai unui acoperiș de șindrilă.

Mai apoi, suprafața acoperișului reflectă căldura, reducând astfel costurile de răcire în climatul fierbinte. Atunci când este instalat corect, acoperișul din tablă cutată nu permite scurgeri sau infiltrații.

Rezistă și mult mai bine la vânt și la alte condiții meteorologice extreme spre deosebire de alte opțiuni de acoperiș. De mare importanță este și că acoperișul din tablă cutată este rezistent la foc, iar la sfârșitul duratei sale de viață poate fi reciclat.

Care sunt cele mai deranjante dezavantaje ale tablei cutate?

Desigur, acest tip de tablă la fel ca multe alte sisteme de acoperișuri metalice prezintă zeci de avantaje, dar și unele dezavantaje. Vă vom prezenta în rândurile următoare dezavantajele care însoțesc un acoperiș din tablă cutată.

Întâi de toate, un astfel de acoperiș este alunecos atunci când este ud sau acoperit de zăpadă. Nu este niciodată indicat să urcați pe un acoperiș din tablă cutată când este umed sau acoperit de zăpadă. În zonele care se confruntă cu cantități mari de zăpadă, „avalanșele la domiciliu” sunt foarte probabile. Zăpada se tot acumulează pe acoperiș, se autodirijează spre pantele joase și de acolo cade. Iată de ce, pentru a nu suferi deteriorări, este recomandat să nu plantați în apropiere de casă arbuști și plante, să nu realizați punți, poteci sau alei și nici să nu parcați mașina. Pentru că țara noastră se confruntă în multe ierni cu ninsori abundente, este indicat să dotați acoperișul cu măsuri de protecție împotriva zăpezii, cum ar fi cleme metalice sau din plastic sau bare orizontale. Aceste măsuri poartă denumirea de parazăpezi. Chiar și atunci când acoperișul metalic este uscat tot va fi mai alunecos decât alte tipuri de acoperișuri, de aceea este bine să urcați pe acoperiș doar cu un echipament corespunzător, în special o pereche bună de cizme și un ham cu o frânghie.

Alte dezavantaje ale acoperișurilor metalice nu sunt aspecte legate de siguranță, ci doar aspecte legate de confort sau accesibilitate. Unii nu sunt deloc deranjanți de acest aspect, ba chiar îl găsesc relaxant, însă acoperișurile metalice pot fi zgomotoase în timpul furtunilor. Orice obiect care intră în contact cu o tablă cutată va fi mai zgomotos decât cele care cad pe un acoperiș din șindrilă sau din lemn.

Dacă nu este instalat corect, un acoperiș din tablă cutată poate ceda la îmbinări sau poate permite infiltrarea apei. Este esențial ca instalarea acoperișului să fie realizată de persoane calificate și cu experiență.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *