Schimbarea acoperișului – de ce este o investiție necesară?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Acoperișul este o componentă esențială din structura unei case care, pe de o parte îndeplinește funcția estetică, iar pe de altă parte, ceea ce este și mai important – are grijă ca locuința să fie apărată de factorii externi, iar membrii familiei să se bucure de confort în orice anotimp. Din când în când, acoperișul poate necesita anumite reparații, dar iată că poate sosi și timpul ca acoperișul să fie complet schimbat, mai ales dacă locuiți într-o casă mai veche, dacă tocmai ați achiziționat o casă construită în urmă cu mai mulți ani când nu existau materiale de acoperiș atât de moderne sau poate că vă gândiți să vindeți locuința, iar schimbarea acoperișului v-ar asigura o vânzare favorabilă.

Schimbarea acoperișului

Ce e drept, datele și sondajele realizate din anul 2016 și până în prezent, arată că un acoperiș în stare impecabilă atrage un număr mare de vânzători. Iată că schimbarea acoperișului devine o investiție necesară. Potrivit unei companii de acoperișuri Cris Group, renovarea sau schimbarea acoperișului poate genera rezultate comparabile cu renovarea băilor, finisarea subsolurilor, montarea de pavele noi, înlocuirea ferestrelor sau construcția unui garaj. S-ar putea spune că cele două motive principale pentru care ar trebui să renovați sau să schimbați acoperișul casei sunt îmbunătățirea eficienței energetice a locuinței și creșterea valorii de revânzare.

O mai bună valoare de revânzare a locuinței

Pentru a determina modul în care un nou acoperiș poate crea un impact uriaș asupra valorii de revânzare a casei, în ultimii cinci ani s-au desfășurat tot felul de statistici care au dezvăluit că schimbarea sau îmbunătățirea acoperișului poate crește valoarea de revânzare a casei cu zeci de milioane și, în cele mai multe cazuri, proprietarul care alege să renoveze acoperișul își va recupera aproximativ 63% din banii cheltuiți pentru noul acoperiș prin creșterea valorii de revânzare a proprietății.

Mai apoi, casele cu acoperișuri noi sunt mult mai atrăgătoare în ochii posibililor cumpărători. Tot statisticile arată că potențialii cumpărători consideră că o casă cu un acoperiș nou este mai avantajoasă decât o casă cu ferestre noi, cu decking nou sau cu garaj. Mai precis, acoperișul casei se numără printre primele cinci îmbunătățiri exterioare.

Nu în ultimul rând, posibilii cumpărători știu foarte bine dacă sunt dispuși financiar și din punct de vedere al timpului și al deranjului să schimbe acoperișul. Deci, dacă nu sunt siguri că pot face curând unele reparații sau că pot schimba acoperișul, vor renunța la ideea de a cumpăra proprietatea.

Eficiență energetică îmbunătățită

Eficiența energetică îmbunătățită este un alt motiv principal pentru care renovarea sau înlocuirea acoperișului devine o necesitate. De exemplu, trecerea de la un acoperiș vechi la unul nou, din tablă tip țiglă poate duce la economii semnificative în timp. Puteți opta, desigur, și pentru panouri solare sau acoperișuri Energy Star, care reflectă căldura solară, ceea ce înseamnă că locuințele cu un astfel de acoperiș beneficiază de costuri reduse de răcire în timpul verii chiar și cu 15%. Totuși, nu doar acoperișul contează când vine vorba de eficiența energetică a casei, ci și proiectarea ei, izolația și alți factori care joacă roluri critice.

Într-un final, atunci când renovați sau schimbați acoperișul locuinței, un factor foarte important de luat în considerare este momentul. De exemplu, dacă aveți de gând să vindeți locuința, puteți renova sau înlocui acoperișul cu 1-3 ani înainte de a iniția procesul de vânzare, astfel încât să aveți suficient timp pentru a vă recupera banii, dar și pentru a vă bucura de beneficiile sale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *