Lucruri pe care să le ai în vedere la construcția unui acoperiș!

Construcția unui acoperiș este una dintre cele mai dificile misiuni, pentru că trebuie să fii sigur că la final, acoperișul va asigura protecția și siguranța necesară locuinței tale. Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când ajungi la proiectarea și construcția acoperișului sunt: structura de rezistență, izolația, învelitoarea și sistemul pluvial. Să le luăm pe rând, pentru a evidenția importanța fiecărui aspect în parte!

  1. Structura de rezistență

Structura de rezistență este cel mai important element al acoperișului, pentru că are rolul de a susține întreaga greutate a acestuia. Dacă alegi o învelitoare greoaie, fără a lua în considerare schița întregii construcții, structura clădirii va fi afectată și va ridica nevoia de reconsolidare. Țigla metalică produsă de Coilprofil are o greutate redusă. Un metru pătrat de ţiglă metalică cântărește aproximativ 5 kg, ceea ce rezultă într-o greutate totală a învelitorii care nu va necesita reconsolidarea structurii și nu va supune proprietarul unor costuri suplimentare.

  1. Izolația acoperișului

Acoperișul este cel care protejează locuința de diverși factori de mediu, însă, dacă acoperișul nu este izolat corespunzător, s-ar putea să te confrunți cu probleme precum infiltrații de apă, condens și mucegai. Mai mult decât atât, izolația acoperișului îți va asigura și o economie la factura de încălzire, reducând semnificativ pierderile de căldură. În cazul izolării acoperișului trebuie să luăm în considerare montarea unei folii anticondens, care previne infiltrațiile de apă, dar și montarea unei izolații interioare cu un material corespunzător.

  1. Învelitoarea

Alegerea sistemului de învelitoare pentru locuința ta poate fi una dificilă, luând în considerare faptul că pe piață există un număr mare de producători, ce îți pun la dispoziție o gamă variată de produse. Un lucru important de menționat este faptul că învelitoarea acoperișului trebuie să fie aleasă încă din faza de proiectare, pentru că de ea depinde în mod direct structura de rezistență. Cea mai bună variantă pentru acoperișul tău este tabla prefălțuită sau țigla metalică, aceastea având o greutate redusă și o rezistență foarte mare în timp, ajungând la o durată de viață de peste 50 de ani, cum este cazul sistemului de acoperiș Metigla de la Coilprofil.

  1. Sistemul pluvial

Sistemul pluvial este compus din jgheaburi și burlane, care au un rol esențial în colectarea apei de ploaie și evacuarea ei către sistemul de canalizare. Lipsa unui sistem pluvial bun poate duce la infiltrarea apei în zidărie și la distrugerea treptată a fațadei clădirii. Desigur, sistemul pluvial trebuie întreținut și curățat de cel puțin 2 ori pe an, pentru a-și păstra eficiența și pentru a-ți păstra locuința în perfectă siguranță.

Toate elementele menționate mai sus te vor ajuta să ai un acoperiș rezistent și durabil. Este recomandat ca acoperișul să fie cumpărat de la un singur producător, sub formă de sistem complet, care îți asigură toate elementele importante pentru construirea unui acoperiș rezistent și te scutește de timpul pierdut cu achiziționarea tuturor pieselor componente de la diferiți furnizori.

 


Lasă un Comentariu...

*