Izolație cu vată bazaltică a mansardei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sunt numeroase motive pentru care mansarda trebuie să fie izolată cât mai eficient, pe lângă reducerea costurilor de energie. Desigur, fără o izolație temeinică, puteți pierde chiar și până la 45% din energie, atât în anotimpul rece, cât și în anotimpul cald. Cu toate că factura electrică va fi una covârșitoare, sunt șanse mari să nu beneficiați nici de confortul la care visați.

Totuși, izolația mansardei nu are doar rolul de a menține o temperatuă confortabilă. Umiditatea și condensul sunt alte probleme cu care se confruntă proprietarii de locuințe care nu dețin o mansardă bine izolată. Atunci când există prea multă umiditate și condens, mucegaiul și igrasia sunt cele mai sigure consecințe. Ar mai trebui menționat că izolația mansardei protejează și împotriva zgomotului exterior.

Ce funcții îndeplinește izolația mansardei?

În timpul verii, aerul din afara casei este foarte cald, în timp ce aerul din interiorul casei este răcit cu ajutorul aparatului de aer condiționat. Dacă mansarda nu este izolată, aerul cald din afara casei va pătrunde în interior, ridicând astfel temperatura și suprasolicitând sistemul de aer condiționat. Aici intervine izolația cu vată bazaltică care practic captează aerul cald, împiedicând pătrunderea lui în interiorul casei. Același principiu se aplică și în anotimpul rece, când izolația pe bază de vată bazaltică previne intrarea aerului rece din exterior în contact cu aerul cald din interiorul casei.

Găsiți vata bazaltică Technonicol pentru acoperiș pe www.vindem-ieftin.ro cu lungimea de 1000 -1200 mm, lățimea de 500-600 mm și grosimea de 40-200 mm. Puteți comanda online vată bazaltică și să beneficiați de livrare gratuită.

Cum se izolează corect mansarda?

Vata bazaltică vine ambalată în role sau baxuri de diferite lățimi și grosimi. Uneori, acestea vin cu o barieră de vapori care protejează împotriva umezelii și pot fi instalate în mai multe straturi pentru a beneficia de o izolare suplimentară. Vata bazaltică poate fi folosită atât pentru izolarea mansardelor de mici dimensiuni, dar și pentru izolarea mansardelor care oferă destul spațiu pentru manevrare în timpul instalării.

Vata bazaltică va fi introdusă între grinzile acoperișului (de obicei, spațiul dintre grinzi este de 60-100 de centimetri). Rolele de vată bazaltică pot fi așezate într-un singur strat, dar este de preferat să se așeze în mai multe straturi.

De asemenea, în procesul de izolare a mansardei contează foarte mult și grosimea materialului de izolație. Cu cât conductivitatea termică a materialului este mai mică, cu atât mai bine menține căldura. Coeficientul de conductivitate termică a materialului este întotdeauna indicat pe ambalaj și este marcat cu litera «n». Dacă n = 0,037 W / m ° C, este suficient să se folosească un material izolator cu o grosime de 160 mm; dacă n = 0, 05 W / m ° C sau mai mare, aveți nevoie de un material de izolație mai gros (225 mm).

Ce greșeli trebuie să evitați atunci când izolați mansarda?

Întâi de toate, vata bazaltică ar trebui să umple întreg spațiul dintre grinzi, astfel încât să nu existe goluri sau spații libere care permit pătrunderea aerului din exterior în interior. Dacă materialul izolator este mai îngust decât spațiul dintre grinzi, tot vor rămâne unele „punți reci”. Dacă materialul izolator este mai lat decât spațiul dintre grinzi, se poate uda din cauza condensului. Resturile de material izolator pot fi folosite pentru izolarea spațiilor din dreptul ușilor, ferestrelor sau hornului.

 În cele din urmă, izolarea trebuie realizată de jos în sus. Rolele de vată bazaltică trebuie instalate foarte strâns unele de celelalte pentru a preveni astfel înghețul și, în consecință, formarea gheții pe suprafața acoperișului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *