Cum puteți repara acoperișul ieftin și bine

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nimeni nu-și dorește ca acoperișul casei să se deterioreze, dar acest lucru se întâmplă mai frecvent decât credeți. În special pe timpul iernii, datorită gheţii şi zăpezii care presează sau alunecă pe înclinări, vânturilor puternice, îngheţului şi dezgheţului, etc., acoperişurile pot suferi deteriorări mai mari sau mai mici. Ţiglele ceramice nu fac excepţie de la acest lucru, și de aceea o întreţinere corespunzătoare a acoperişului devine extrem de necesară pentru prelungirea duratei sale de viaţă, precum şi pentru a asigura tot confortul necesar.

reparatie acoperis 1

Image 1 of 10

În cazul în care se constată că pe anumite părţi ale acoperişului există ţigle sparte, deteriorate, atunci nu mai așteptați și treceți la înlocuirea lor, iar dacă sunt elemente degradate ale acoperişului (şipci, căpriori etc.) precum şi multe ţigle este necesar să se ia măsuri pentru repararea sau chiar renovarea acoperişului.

Cu toate acestea, din varii motive, uneori nu se poate trece la efectuarea acestor operațiuni imediat, așa că vă spunem ce măsuri trebuie luate pentru a preveni această problemă pentru o perioadă scurtă de timp, până când modernizarea completă a acoperișului existent va fi posibilă.

Mai întâi, găsiți locul aproximativ pe unde are loc inundarea interiorului. Scurgerea poate fi găsită cu ajutorul locurilor umede sau defecte din interiorul camerei. Dacă de exemplu pe tavan au fost depistate locuri umede sau defecte atunci, evident, undeva în locul dat pe verticală avem afectată învelitoarea acoperișului.

Lungimea materialului hidroizolator va fi constituit din lungimea pantei acoperișului plus un metru jumătate la streașina casei și plus încă un metru jumătate la coama casei care va fi utilizată pentru suprapunerea cu cealaltă jumătate a acoperișului. Procedați apoi la măsurarea lățimii hidroizolatorului. După ce ați încheiat și această operațiune luați un fierestrău și tăiați patru șipci identice egale cu lățimea berezentului. Înveliți capătul acestuia pe o șipcă și prinde-ți-l bine cu clame sau cuie. Apoi luați o altă șipcă și fixați-o peste prima cu cuie mari până în unul din elementele de structură acoperișului. Pentru a evita găurirea acoperișului pe părțile de mijloc fixați bine șipcile de marginile de jos și de sus ale acoperișului.

Urmează un nou pas, respectiv întindeți hidroizolatorul pe acoperiș așa ca să nu existe șifonări. Fiți foarte atent ca berezentul să fie cât mai întins, iar apoi, executați operațiunile pe care vi le-am descris mai sus cu celălalt capăt al berezentului, după care procedați la fel ca și prima dată, fixați a doua șipcă deasupra primei la fel cum ați procedat anterior, la distanță de un metru de la coamă.

În fine, fixați pe toată lungimea șipci sau clame rezistente, iar distanța dintre șipci nu trebuie să fie mai mare de 25 cm, pentru a evita scurgerea apei pluviale sub hidroizolator. Cel mai bine însă, dacă nu vă pricepeți, să lăsați pe mâna celor avizați aceste operațiuni.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *