Sistemul pluvial are rolul de a prelua precipitațiile de pe acoperiș și de a le evacua către sistemul de canalizare, prin urmare el este un element extrem de important în cadrul oricărei locuințe. În lipsa unui sistem pluvial, te poți confrunta cu probleme precum infiltrații de apă, apariția mucegaiului și în cel mai rău caz, cu deteriorarea structurii de rezistență. Un sistem pluvial este compus din jgheaburi, burlane și alte accesorii care asigură funcționarea perfectă a acestuia. Jgheaburile se montează în zona streașinei și au rolul de a prelua apa pluvială colectată pe acoperiș și de a o redirecționa către sistemul de burlane.
Nu este de ajuns să achiziționezi un sistem pluvial pentru a te bucura de avantajele lui, ci și să îl montezi corect și să îl adaptezi nevoilor locuinței tale.
În alegerea sistemului pluvial potrivit trebuie să ții cont de dimensionarea sistemului. Spre exemplu, pentru o suprafață de până la 200 mp, se va utiliza sistemul Metidro 125×88 mm, în timp ce pentru suprafețele mai mari de 200 de mp, va fi necesar sistemul Metidro 165×100 mm. În orice caz, ar fi bine să întrebi un specialist pentru a-ți recomanda cel mai bun sistem pluvial pentru acoperiș tău.
Pentru montarea jgheaburilor și a burlanelor ai nevoie de următoarele scule: clește, ciocan, foarfecă de tablă, ferestrău, mașină electrică pentru înșurubat, fir pentru alinierea jgheaburilor, etc. Înainte de a te apuca de montarea propriu-zisă a jgheaburilor și a burlanelor, ar trebui să te ocupi de tăierea lor la dimensiunile necesare. Această operațiune se face întotdeauna la sol, folosind o foarfecă de tablă sau un ferestrău pentru metale, niciodată un polizor unghiular pentru că acesta poate deteriora stratul de vopsea.
Primul pas în montarea propriu-zisă a sistemului pluvial este fixarea cârligelor de susținere. Se fixează întâi cârligele de capăt, în pantă, iar între ele se întinde o sfoară pentru alinierea perfectă a celorlalte cârlige. Urmează așezarea jgheabului, fixarea lui prin presare în fiecare cârlig și montarea pieselor de îmbinare, care asigură o bună etanșare a sistemului pluvial. Ultimul pas în montarea sistemului pluvial este îmbinarea coturilor de burlan folosind prelungitoarele intermediare, instalarea burlanelor și a cotului de evacuare a apei sau a racordului de canalizare. Burlanele vor fi fixate de perete cu ajutorul brățării. Brățările trebuie să fie aliniate perfect pe verticală, iar acest lucru poate fi verificat cu ajutorul unei nivele cu bulă de aer sau a firului cu plumb. După ce te asiguri că toți acești pasi au fost urmați riguros, te poți bucura de un sistem pluvial funcțional care îți protejează locuința de infiltațiile de apă!
Recomandarea noastră este sistemul pluvial Metidro de la Coilprofil pentru că îți oferă următoarele avantaje: îmbinarea perfectă a jgheaburilor și a burlanelor, durată de viață de peste 50 de ani, aspect estetic elegant care se potrivește oricărei locuințe, ușurință în montare dar și adaptabilitate la o multitudine de sisteme de învelitori.
Redacția grupului nostru este formata din zeci de redactori responsabili pentru conținutul pe care-l generează și pe care-l lansează atât în mediul online, cât și în print. Prin intermediul lor avem încredere că putem veni în întâmpinarea cititorilor cu informații de calitate, corecte și originale.