Jgheaburi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pe lângă structura de rezistență, foliile de protecție, termoizolație, învelitori, elementele de fixare, printre componentele principale ale acoperișului cu pantă se află și jgheaburile.

JgheaburiCe este, mai precis, un jgheab?

Potrivit experților în domeniu, jgheabul reprezintă un element constitutiv al sistemului pluvial, care poate fi semi-rotund sau rectangular.

Care este rolul jgheabului?

Acest element are un rol important în asigurarea unei durate mari de viață a acoperișului. Mai precis jgheabul are rolul de a colecta apele pluviale sau de a drena apa de ploaie de pe versanții acoperișului.

Clădirile noi sau edificiile aflate în proces de renovare folosesc sistemul de jgheaburi metalice. Acest sistem de jgheaburi metalic se poate plia pe toate tipurile de acoperiș.

Pentru a decide dimensiunea potrivită al unui jgheab, dar și pentru a stabili numărul de puncte de drenaj necesare pentru structura în cauză, factorul hotărâtor este dimensiunea acoperișului.

Pentru a preveni apariția unor daune serioase ale sistemului pluvial al acoperișului, cablurile de degivrare pentru jgheaburi formează căi de scurgere, ce permit topirea mai rapidă a gheții și a zăpezii.

Unul din beneficiile esențiale ale sistemului de jgheaburi și burlane metalice, constă în rezistența sa în fața daunelor cauzate de intemperii. Această fiabilitatea pe termen lung este posibilă sau dobândită de folosirea unor straturi de protecție. Aceste straturi de protecție se bucură de o rezistența ridicată la coroziune.

În plus, printre beneficiile acestui sistem de jgheaburi și burlane metalice se mai numără:

  • flexibilitatea;
  • ușurința și simplitatea asamblării;
  • gama variată de culori;
  • durabilitatea îndelungată a culorilor.

Printre accesoriile cu întrebuințări practice pentru acoperiș, se regăsesc parazăpezile, care constituie un adevărat aliat pentru jgheaburi. Rolul parazăpezilor este de a opri alunecarea zăpezii care ar putea deteriora sistemul de jgheaburi și care ar putea crea chiar pagube la sol.

De regulă, parazăpezile sunt elemente recomandate mai ales în cazul unui acoperiș înclinat.

După această scurtă paranteză, venim cu o serie de detalii utile ce țin de montarea jgheaburilor pe acoperiș:

  • distanţa dintre rigolele din jgheaburi sau din dolie şi capetele acestora, sau din separatoarele din jgheaburi / dolie nu trebuie să depăşească 15 m;
  • în afară de jgheaburile acoperişului, toate suprafeţele care necesită scurgere trebuie prevăzute cu minimum două puncte de scurgere;
  • în cazul în care există un risc major de îngheţare, rigolele şi jgheaburile trebuie încălzite cu ajutorul unui mecanism de joasă tensiune (24 V) care prezintă siguranţă.

În lipsa unui sistem de jgheaburi corect montat, acoperișul nostru va fi afectat de apa pluvială. Odată cu trecerea timpului, apa de ploaie va afecta rezistența, durata de viață și estetica acoperișului casei noastre. Pentru a preveni o situație neplăcută, asigurați-vă că apelați o echipă de specialiști pentru executarea procesului complex de montare a acoperișului. Sistemul Metidro de la Coilprofil conține burlane și jgheaburi de cea mai bună calitate, durabile în timp, ce se potrivesc perfect oricărui tip de acoperiș, fie creat din țiglă metalică, fie din țiglă ceramică ori membrane bituminoase.

SFATUL ARHITECTULUI ALEXANDRA FRUNZĂ:

Arhitect-Alexandra-FrunzaDin punct de vedere estetic, recomand ca forma jgheabului să fie aleasă în concordanță cu stilul întregii construcții – rectangular la construcții moderne sau semi-rotund la construcții clasice. Culoarea este indicat să fie la fel ca nuanța aleasă pentru acoperiș.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *