Acoperişul transparent

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un acoperiş transparent conferă casei un aspect aparte, iar luminozitatea şi frumuseţea pe care le asigură sunt elemente foarte importante atunci când se decide acestă variantă. Pentru ca o construcţie să se poată bucura de un astfel de acoperiş, este foarte important ca structura şi arhitectura să permită acest tip de transparenţă.

Acoperisul transparent

Image 3 of 5

Casa cu acoperiş trasparent
Ideea unui acoperiş prin care se poate vedea cerul, este specială. Însă tocmai acestă idee presupune o anumită spaţiere a casei, astfel încât cei din casă să se poată şi bucura de avantajele acestui tip de acoperiş.
Principala condiţie este aceea ca spaţiul de sub acoperiş să fie locuibil, astfel încât accesul la beneficiile acoperişului transparent să fie asigurat.
Structura casei şi materialele de construcţie folosite trebuie să permită montarea unui astfel de acoperiş. Din acest motiv, este indicat ca alegerea acoperişului transparent să se facă încă de la începutul proiectării casei.

Acoperişul transparent
Pe lângă aspectul estetic de necontestat al acoperişului transparent, acesta ar trebui să întrunească şi alte condiţii, astfel încât să fie sigur şi eficient.
Acoperişul transparent trebuie să fie un bun izolator termic, să nu permită infiltrarea umezelei şi a razelor ultra violete. De asemenea, este de luat în calcul şi izolaţia fonică, astfel încât mediul interior să fie confortabil şi plăcut.
Pentru ca un acoperiş transparent să întrunească aceste condiţii, este foarte important ce materiale se folosesc pentru montarea acestuia.

Materiale transparente
Pe piaţa de specialitate există o serie de materiale transparente destinate acestui tip de acoperiş. Se pot folosi ţigle trasparente, plăci şi panouri celulare, fibre de sticlă, ardezie PVC sau sticlă structurată.
În funcţie de mărimea acoperişului, de modul de montare şi prindere, de greutatea pe care o suportă structura casei, de modelul de acoperiş, cupolă, plan sau înclinat, fiecare poate alege tipul de material potrivit.
Materiale uşoare
Plăcile şi panourile celulare, ţiglele din plexiglas, materialele care conţin fibră de sticlă, ardezia PVC sunt materiale uşoare, care prezintă o serie foarte mare de avantaje. Permit o luminozitate maximă, sunt flexibile, au rezistenţă la factori externi, la razele ultra violete, sunt bune fonoizolante, au un grad de inflamaţie redus. Sunt materiale uşoare, nu exercită presiune mare asupra construcţiei, însă sunt recomandate mai mult în cazul acoperişurilor de mici dimensiuni, gen garaje, bucătării de vară, foişoare.

Materiale masive
Pentru un acoperiş transparent solid şi de suprafaţă mare, se poate alege sticla structurată. Sticla structurală este fabricată din două sau mai multe foi de sticlă unite între ele cu o folie elastică.
Rezultatul este un vitraj compozit durabil, extrem de ofertant ca soluţii în momentul construcţiei unei case, pornind de la pereţi şi podele, până la acoperiş.
Caracteristicile sticlei structurate sunt duritatea, durabilitatea, elasticitatea, securitatea şi posibilitatea de a adopta orice formă şi poziţie, dreaptă sau curbată.
Securitatea unui acoperiş realizat din sticlă structurată constă în faptul că eventualele cioburi produse în urma unui impact rămânân lipite de folia folosită la unirea foilor de sticlă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *