Acoperișurile tip terasă sunt printre cele mai vulnerabile tipuri de acoperișuri la ploi sau ninsori. Pentru a proteja acoperișul de aceste precipitații, hidroizolația ar trebui să fie făcută ca la carte, cu materiale de cea mai bună calitate. Cea mai nouă tehnologie pentru hidroizolarea acoperișului drept poartă numele de membrană lichidă, care are avantajul aplicării ușoare și a timpului scurt de uscare.
Procesul de hidroizolare a acoperișului este unul extrem de simplu, ce presupune doar două etape: pregătirea stratului suport și aplicarea propriu-zisă a membranelor lichide. Mai mult decât atât, poți folosi membrana lichidă și doar pentru sigilarea și repararea unor acoperișuri vechi, degradate.
Iată de ce ar trebui să apelezi la această hidroizolație lichidă:
- Aplicarea se face la rece, fără să fie nevoie de flacără, ca la alte materiale de hidroizolație
- Reduce riscul unui incendiu, membrana lichidă fiind lipsită de dizolvanți
- Conferă o impermeabilitate absolută
- Are un aspect lucios, dar care nu este aderent la praf și nu se topește nici la temperaturi foarte mari, în sezonul canicular
- Permite circularea intensă fără a mai fi nevoie de o protecție suplimentară
- Pătrunde în toate fisurile acoperișului și asigură acoperirea lor completă
- Membrana se aplică fără îmbinări, rezultatul fiind o hidroizolație uniformă, fără goluri
- Hidroizolația lichidă nu se exfoliază și nu se deteriorează foarte ușor
- Timpul de aplicare al hidroizolației lichide este unul extrem de scurt, fapt ce se observă și în costul redus al manoperei pentru aplicarea acestei membrane
- Durata de viață a hidroizolației lichide poate fi chiar și de 25 de ani, prin urmare, hidroizolația lichidă reprezintă o investiție bună
Un lucru important de reținut este faptul că înainte de aplicarea membranei lichide pe acoperiș, suprafața trebuie să curată, uscată și fără particule friabile. Hidroizolața lichidă se aplică foarte ușor, cu ajutorul unei pensule sau a unei role (în funcție de suprafața acoperișului) și este rezistentă la apă după numai 10 minute de la aplicare. Specialiștii recomandă aplicarea a două straturi de membrană lichidă, cu o distanță de aproximativ 8 ore între cele două aplicări.
Hidroizolația lichidă are o flexibilitate ridicată chiar și la temperaturi scăzute, în sezonul rece, și se întărește repede (după aproximativ 10 minute) folosind umiditatea din atmosferă, indiferent de temperaturile de afară. În funcție de oferta producătorului, poți opta pentru diverse culori ale membranei lichide precum: roșu, vișiniu, gri, alb sau gri.
Am o experiență de peste cinci ani ca redactor, dar scrisul s-a numărat dintotdeauna printre pasiunile mele, alături de citit. Prima întâlnire cu jurnalismul am avut-o în facultate, atunci când am înființat un ziar de știri împreună cu alți colegi de facultate. Acela a fost și momentul în care m-am decis să îmi transform plăcerea pentru scris într-o carieră. Am făcut mult timp voluntariat, și ulterior am și lucrat pentru diverse publicații, unde am învățat de la adevărați profesioniști secretele din spatele unui articol bine scris. Astăzi, după atâția ani de practică, sper ca alții să învețe de la mine cum se scrie un articol complet, de la A la Z.
4 Responses
Buna ziua. Aceasta hidroizolatie lichida poate fi aplicata peste o terasa deja placata cu gresie ? De unde poate fi achizitionata. Multumesc.
De unde se poate cumpăra ? Cât costă și ce suprafata acoperă un bidon?
Se poate folosi hidroizolatia lichidă in baie și bucătărie? Peste hidroizolatie se poate monta gresie și faianță? Mulțumesc.
Ce cantitate areun recipient cu asemenea solutie, si cati mp acoperă ? Se poate da peste membrana bituminoasa care are nisip pe ea ? Si nu in ultimul rând unde se gaseste si ce pret are. Cu respect.