Țiglă din beton

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În general, un acoperiș trebuie să fie cât mai rezistent, să protejeze întreaga locuință de umiditate, de schimbările climaterice și să prevină schimbările bruște de temperatură din interior. Toate acestea trebuie puse în balanță cu prețul materialelor sau cu mâna de lucru. Cert este că aveți o opțiune foarte bună de învelire a casei – cu țiglă din beton. Care îi sunt proprietățile și cum se montează, aflați din acest material.

Tigla din betonSe știe că țigla din beton are o rezistență foarte mare în timp, de până la 80-100 de ani, însă este mai grea decât țigla de ceramică – 46 kg/mp – fiind destul de greu de montat pentru cei care nu sunt în domeniu.

Pentru ca țigla din beton să fie sustenabilă, este nevoie de o șarpantă rezistentă, dar și de o fundație pe măsură. De aceea, trebuie să faceți măsurătorile corect.

Betonul este cunoscut pentru câteva avantaje:

  • oferă protecție foarte bună împotriva umidității;
  • protejează casa de intemperii, alge șamd;
  • oferă protecție în orice anotimp;
  • are o rezistență mecanică foarte mare;
  • culoarea nu îți pierde din intensitate.

În principiu, betonul este confecționat din nisip de cuarț spălat, ciment, coloranți pe bază de oxizi de fier și vopsea pe bază de silicați, pentru un plus de rezistență. Țigla din beton se adaptează tuturor stilurilor și tipurilor de case, indiferent de zonă.

Așa cum aminteam mai sus, impermeabilitatea este una dintre cele mai importante caracteristici ale acestor țigle. Faptul că nu pătrunde apa, condensul, zăpada în structura acoperișului, face întreaga lucrare durabilă, stând cumva „la adăpost” de coroziunea apei.

Țigla din beton oferă protecție împotriva intemperiilor; aceasta devine o barieră împotriva mucegaiului, a mușchilor, dar și a factorilor poluanți din mediul extern. Rezistă chiar și la razele UV, iar pe timp de vară este un bun termoizolant, menținând o temperatură echilibrată în pod.

Datorită rezistenței mecanice, țigla din beton este ideală pentru casele aflate în zone climaterice vitrege, cu vânturi puternice. Chiar dacă plăcile sunt grele, datorită dimensiunilor lor mari, montajul se face ușor.

Prețul este destul de mare pentru o țiglă din beton, însă compensează prin calitate, prin sustenabilitate și rezistență în timp. De asemenea, firmele care produc aceste țigle oferă garanție pentru materialele pe care le primiți. Există mai multe tipuri de țigle, de diverse dimensiuni, culori, forme.

Nu uitați de specialiști! În final, ei sunt cei care vă vor putea da mai multe sfaturi, vă vor realiza instalarea tuturor componentelor ale unui acoperiș în mod corect. Specialistul pe care îl veți contacta trebuie să cunoască modul de montare al unor asemenea țigle și să fie rapid în lucrare, pentru că se preferă terminarea lucrărilor la învelitoare într-o singură zi.

Țigla din beton este foarte rezistentă, este impermeabilă, are o durată de viață mare, nu se degradează în timp. Datorită tuturor acestor caracteristici, puteți realiza fără probleme un acoperiș din beton pentru casa dumneavoastră.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *