Plăci din fibrociment

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Plăcile din fibrociment pot fi realizate atât la fațada locuinței proprii, dar și la clădirile industriale, publice sau comerciale, dar și pentru renovarea clădirilor vechi. Sunt excelente cu scopul placării fațadelor ventilate ale clădirilor sau pentru învelitorile înclinate ale acoperișurilor.

 

Placi-din-fibrocimentAvantajele plăcilor din fibrociment

Plăcile din fibrociment sunt realizate din materiale ecologice; se fixează foarte bine; sunt rezistente și nu necesită întreținere; au o greutate redusă; au proprietatea de a izola fonic; hidroizolează foarte bine podul casei; sunt rezistente la îngheț și dezgheț. De asemenea, aceste plăci sunt rezistente la mușchi și alge și sunt foarte rezistente în timpul manevrării lor (nu se poate spune același lucru despre țiglele de ceramică).

Din punctul de vedere al aspectului, se poate opta pentru plăci ondulate sau plane, de diferite culori, pentru orice tip de casă. Culorile și forma răspund preferințelor oricărui client.

Dacă veți căuta un material ușor, mai ieftin decât cele „clasice” existente pe piață pentru acoperișul dumneavoastră, puteți alege plăcile de fibrociment: ele oferă protecție la vânt și au o greutate redusă.

Montajul plăcilor de fibrociment se face ușor: odată așezate plăcile, ele trebuie să se petreacă pe toate cele patru laturi. Întrepătrunderea dintre plăci se va face conform pantei acoperișului, dar și conform tipului de plăci, de regimul precipitațiilor sau de condițiile meteo. Este nevoie de foarte mare atenție la găurile din plăci, pentru că dacă ele nu sunt realizate corespunzător vor duce la fisuri în învelitoare (din cauza condițiilor meteo). De asemenea, tăierea plăcilor se va face doar cu unelte speciale.

În timpul montajului, se va ține cont de următoarele aspecte:

  • echipa care realizează montajul trebuie să aibă scule speciale pentru tăiat tabla. Este inadmisibil să se lucreze cu orice fel de scule pentru o astfel de lucrare. Odată tăiată greșit, tabla se poate deteriora mai ușor, poate rugini și trebuie schimbată într-un timp scurt.
  • coama acoperișului va fi proiectată corect. De multe ori, se face greșeala unei proiectări deficitare a coamei, lucru care duce la probleme ale acoperișului pe termen scurt, mediu sau lung. Dacă aceasta nu va fi construită ca la carte, riscați nearisirea corespunzătoare a acoperișului.
  • materialele de termoizolare – vor fi și ele luate în calcul și nu se va face economie! O astfel de lucrare trebuie să dureze și să izoleze extrem de bine casa, mai ales pentru că 30% din căldură, în timpul iernii, se pierde printr-un acoperiș izolat necorespunzător.

Mare atenție și la:

  • structura acoperișului;
  • astereală;
  • spațiul de ventilație – acesta se va obține prin montarea unor contrașipci peste astereală. Așa, se va ventila corect învelitoarea acoperișului.

Așadar, dacă se va ține cont de toate aceste lucruri, montarea plăcilor de fibrociment va fi un succes, permițând acoperișului să ventileze aerul, să izoleze mai bine, să reziste tuturor problemelor.

Fiecare etapă de realizare a unui acoperiș este importantă pentru sustenabilitatea lucrării în timp. De aceea, materialele pe care le alegeți trebuie să fie de calitate, să fie rezistente la condițiile meteo și, mai ales, să izoleze foarte bine. Se spune că prin acoperiș se pierde 30% din căldura din casă pe timpul iernii; acest lucru poate fi prevenit printr-o construcție solidă a acoperișului. Nu este neapărat să cumpărați cele mai performante materiale pentru un acoperiș de durată – ci trebuie să investiți după caracteristicile fiecărui material, dar și după ceea ce doriți să realizați în final. Plăcile de fibrociment sunt ușoare și rezistente, înșă nu sunt foarte ușor de manevrat și de montat; de aceea, reprezintă o soluție pentru cei care vor să investească puțin, iar rezultatul să fie unul de durată.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *