Panouri prefabricate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Există o categorie de panouri prefabricate, printre soluţiile de acoperire, foarte uşor de realizat și de montat. Se folosesc mai mult pentru clădirile industriale sau chiar pentru acoperișurile blocurilor. Ce presupun panourile prefabricate, aflați din materialul următor.

Panouri prefabricatePanourile prefabricate sau panourile sandwich conțin una sau două fețe metalice, iar în mijloc există un strat de material termoizolant, cu muchii care permit îmbinarea etanșă între folii. Fețele metalice se pot comanda din aluminiu, inox sau oțel zincat, de diverse culori, rezistente peste ani; între cele două fețe metalice, se întâlnesc – fie polistiren expandat (20 km/mc), fie vată minerală bazaltică (100 km/mc), fie spumă poliuretanică, în funcție de cerințele clientului și de materialele pe care le are la dispoziție producătorul. Densitățile stratului termoizolant se vor modifica în funcție de cerințele dumneavoastră.

Panourile prefabricate sunt ideale pentru construcțiile care au un plan înclinat al acoperișului de 4,5 grade. În funcție de producător, se pot alege atât panouri de 5 cm, cât și panouri de 20 de cm.

Iată pentru ce sunt recomandate aceste panouri:

 • construcții industriale;
 • construcții comerciale;
 • construcții de hale și depozite;
 • construcții frigorifice.

Nu sunt neapărat ideale pentru o casă, ci mai degrabă pentru spații mari, întinse, înalte, care necesită o acoperire largă. Ele nu sunt utilizate doar la realizarea acoperișurilor, ci și la cea a pereților interiori și exteriori, deci au funcții mai complexe decât în cazul unui material pentru acoperiș.

Iată care sunt avantajele folosirii panourilor prefabricate la construirea unui garaj sau a unei hale:

 • au greutate redusă;
 • izolează termic bine;
 • se montează ușor;
 • rezistă la foc;
 • rezistă la orice tip de vreme;
 • au o durată mare de viață;
 • se pot recicla.

Datorită rezistenței mari la vânt și umiditate, dar și izolărilor, panourile se pot monta în orice spațiu, indiferent că plouă foarte mult sau că bate vântul. Durata mare de viață, garanția de la producător, ușurința montării pot duce la alegerea acestor materiale pentru construirea garajului din curtea dumneavoastră. Între diversele tipuri de panouri prefabricate, se întâlnește sistemul metalic Mentindu de la Coilprofil.

Sisteme metalice Metindu de la Coilprofil

Sistemul are în componență termoizolație din:

 • vată minerală (100 km/mc);
 • polistiren expandat (20 km/mc).

Grosimile sunt standard, de 40 mm, până la 100 mm, dar și la comandă, între 120 mm și 300 mm. Cele foarte groase sunt folosite mai mult în industrii, în depozite de mari dimensiuni, în medii frigorifice, pentru a fi cât mai etanșe, cât mai rezistente în fața apei, a căldurii sau chiar a frigului de afară.

Există mai multe tipuri de profilări:

 • pe fața exterioară – profil trapezoidal neted și profil trapezoidal standard;
 • pe fața interioară – profil neted, profil standard și profil micro-nervurat.

Montajul se face prin îmbinarea a două plăci și prin stabilizare cu ajutorul șuruburilor autofiletante.

Se poate și vopsi, în funcție de cerințele de la client.

Așadar, dacă vreți să alegeți panouri prefabricate, acestea se pretează doar la garaje sau hale, spații de depozitare. Se montează pe structuri simple, însă nu pe acoperișul casei! Au un sistem de prindere eficient, rapid și sigur. Au rezistență în timp și sunt ieftine la achiziționare. Fiecare client va stabili ce tip de panou dorește, cât să fie el de gros sau ce culoare să aibă, dar și ce strat termoizolant dorește. În funcție de cerințe, panourile vor fi realizate și proiectate de către specialiști.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *