Panouri din plastic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă aveți nevoie de soluții rapide pentru acoperirea garajului, a holului de la intrarea în casă sau chiar pentru solarul din curte, o idee ar fi să realizați acoperișul din panouri de plastic. Care sunt caracteristicile și avantajele, aflați din materialul următor.

Panouri din plasticDe regulă, se folosesc panouri din plastic ca soluție pentru o gamă variată de utilități, atât la garaj, dar și la:

  • foișor;
  • seră;
  • terasă.

Se realizează din PVC, PEHD sau fibră de sticlă cu lianți și sunt ideale datorită maleabilității crescute, a ușurinței de montare, a dimensiunilor realizate în funcție de necesități. În general, ele sunt transparente cu o tentă de alb. Se pot instala pe orice tip de șarpantă, fie pe lemn, fie pe fier (oțel). Ele se fixează pe grinzi de șaibe din aluminiu. Oferă protecție împotriva ploii, însă sunt ineficiente din punctul de vedere al izolației termice sau fonice, dar reprezintă o soluție simplă și rapidă pentru diverse probleme punctuale. Pot avea o anume robustețe, pentru opțiunile menționate mai sus. Se vor comanda în diverse lungimi sau grosimi, pentru fiecare destinație, în funcție de necesități.

Panourile din plastic nu vor fi recomandate pentru acoperirea unei case – sunt extrem de ineficiente din punctul de vedere al termoizolației, al izolației fonice sau chiar al umidității. În timp, se degradează mai repede decât alte tipuri de învelitori. Din cauza transparenței, nu pot fi montate pe acoperiș; șarpanta este din lemn, există folie anticondens, iar folia aceasta transparentă nu își are rostul. În schimb pot fi folosite doar pentru mici părți din acoperiș, în cazul în care realizați mansardă la ultimul etaj, oferind spațiului interior mai multă lumină. Însă ele sunt ideale mai degrabă pentru spațiile deschise care au nevoie de o soluție rapidă de acoperire.

O mașină va fi protejată de ploaie mult timp sub panourile din plastic, la fel se va întâmpla dacă doriți să vă acoperiți terasa, pentru zilele ploioase de toamnă. Panourile din plastic mai pot fi folosite și pe post de copertine, pentru protejarea intrării într-o casă, într-o instituție șamd.

Mai presus de toate, este foarte bine să vă achiziționați aceste panouri de plastic dacă doriți să faceți economie din punctul de vedere al bugetului, însă au alte serii de beneficii:

  • sunt rezistente, pentru utilitățile menționate mai sus;
  • se pot întreține ușor în timp;
  • pot rezista la foc;
  • sunt mai rezistente ca sticla;
  • cântăresc mai puțin ca sticla.

În ceea ce privește montajul, sunt extrem de simplu de aranjat pe orice structură, fie garaj sau terasă; se poate prinde de orice tip de schelet, fie din lemn sau din metal; nu se folosesc decât șaibe de aluminiu. Este interesant cât sunt panourile de plastic de versatile; ele reprezintă soluția ideală pentru un acoperiș „altfel”, curbat, realizat în semicerc; mâna de lucru în această situație este una ieftină, puteți realiza chiar dumneavoastră această operațiune. Pot fi luate în considerare chiar și pentru sere închise.

Panourile din plastic reprezintă soluția ideală pentru acoperișurile garajului, serei sau terasei. Sunt simplu de montat, simplu de reglat pe dimensiuni, simplu de transportat, dar și ideale din punct de vedere financiar. Ele nu au o rezistență la fel de mare precum țiglele din ceramică sau din metal, din aceste motive nefiind soluții de învelire a acoperișului unei case, dar oferă protecție împotriva ploii pentru spațiile mici sau pentru cele deschise. Este foarte important să știți că se pot flexa după necesități și că au un aspect plăcut, oferind soluția simplă și rapidă pentru orice acoperiș de dimensiuni mici.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

  1. Pentru inchiderea adecvata a teraselor recomandam inchiderile teraselor cu OblonConfort. Sistemele lor profesioniste cu rulouri transparente incasetate sau neincasetate sau folie cu capse si bride sunt perfecte pentru inchiderile de terase, iar OblonConfort este o firma profesionista si prompta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *