Învelitori din lemn

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Învelitorile din lemn au reprezentat soluții de acoperire a caselor în trecut. Este un stil tradițional care se poate realiza doar pentru cei care vor să ofere un aer rustic propriilor locuințe. Nu se montează greu, însă nici rezistența nu este la fel de mare precum în cazul țiglelor sau a învelitorilor din tablă; însă casa va fi un mediu mai plăcut și mai călduros, pentru că lemnul menține bine căldura.

Invelitori din lemnDe regulă, pe piața materialelor pentru acoperișuri există șindrile din lemn de brad; nu este exclus să existe și alte tipuri, tratate să reziste tuturor condițiilor vremii.

Învelitoarea din lemn are câteva avantaje, printre care se numără:

  • acoperire cu bani puțini;
  • ușurința de montare;
  • greutate mică asupra casei;
  • rezistență la condițiile meteo;
  • oferă siguranță pentru familie;
  • întreținere ușoară.

Lemnul este, deocamdată, unul din materialele ieftine de pe piață. Este fabricat ușor și are un preț avantajos, pentru o calitate înaltă. Nu trebuie să plătiți foarte mult pentru un astfel de material.

Fiind un material versatil, lemnul se montează cu ușurință, iar un profesionist ar putea să realizeze o astfel de lucrare într-o singură zi, în funcție de aria pe care o are de acoperit.

Greutatea reprezintă un alt avantaj pe care nu aveți cum să îl ignorați. Datorită greutății scăzute, învelitorile din lemn devin o soluție mai bună decât țiglele din ceramică pentru casele care nu au o fundație foarte rezistentă, la care nu s-a luat în calcul construirea acoperișului. Astfel, nu riscați să vi se fisureze pereții de susținere ai casei. De asemenea, reprezintă soluția ideală și pentru o casă rustică, de la țară, care are nevoie de îmbunătățiri, dar care nu suportă greutate mare pe acoperiș.

Lemnul a fost întotdeauna folosit de oameni pentru a-și crea adăpost; el nu oferă doar protecție împotriva ploilor, a vântului șamd, dar oferă și un confort, o ambianță caldă casei. Acoperișul din lemn va proteja casa de condițiile meteo, însă pentru ca durata sa de viață să crească, trebuie să fie tratat contra coroziunii apei sau a focului.

Întreținerea se face foarte ușor; oricine va merge pe un astfel de acoperiș va avea stabilitate. Șindrilele din lemn se pot înlocui rapid și eficient.

Pe de altă parte, un astfel de acoperiș are și câteva dezavantaje. Printre acestea se numără:

  • se degradează în timp;
  • nu are un aspect estetic prea frumos;
  • pot apărea probleme la izolație.

Degradarea în timp se face mai ușor decât în cazul țiglelor sau a tablei; apare procesul de putrezire. Din păcate, nici aspectul estetic nu este unul spectaculos, nu există culori din care să alegeți, iar destinația finală a unei astfel de învelitori tinde către casele vechi, bătrânești, aflate în proces de renovare. În timp, din cauza degradării, apar probleme și la izolație – se poate să întâmpinați dificultăți cu umiditatea, cu infiltrarea apei.

Garanția este și ea pusă sub semnul întrebării. Mulți producători nu oferă garanție pentru astfel de învelitori din lemn, considerând că un cumpărător cunoaște toate problemele și avantajele lemnului și și le va asuma.

Dacă veți opta pentru tipurile de învelitori din lemn, există atât avantaje, cât și dezavantaje. Pentru că materialul de bază este bradul, șindrilele astfel concepute vor fi rezistente în timp, dar nu la fel de trainice precum țiglele sau tabla. Stilul și aspectul fac lemnul să fie ideal doar pentru casele rustice care au nevoie de îmbunătățiri și nu suportă greutăți mari pe acoperiș. Iar în funcție de zona în care aveți o astfel de casă, mai puteți opta pentru învelitori din lemn sau din paie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *