Ştiai că învelitoarea acoperişului se alege în funcţie de arhitectura casei? Iată cum

Tipul de învelitoare pentru acoperiş nu se alege la întâmplare. Specialiştii recomandă să fie în conformitate cu arhitectura clădirii. Şi, mai mult de atât, cu zona geografică în care se află imobilul! Iată sfaturile arhitecţilor.

Stiai ca invelitoarea acoperisului se alege in functie de arhitectura casei. Iata cum

Picture 1 of 1

Cum alegi învelitoarea în funcţie de stilul arhitectural al casei şi zona geografică

Arhitectura casei. Învelitorile trebuie să întregească linia artihecturală a clădirii. Dacă ai o casă în stil rustic sau mediteranean, de exemplu, poţi alege țiglele ceramice, ce dau o notă de distincţie în plus.

Dacă imobilul are o arhitectură modernă, țiglele metalice sau tabla ondulată sunt soluțiile cele mai potrivite. Explicaţia e simplă: se potrivesc cu dimensiunile comandate de proiectant și se montează extrem de uşor.

Zona geografică. Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este zona geografică în care se află casa pe care o renovezi sau construieşti.

Dacă locuieşti într-o regiune friguroasă, atunci este bine să alegi o învelitoare care asigură o bună izolație termică. Totodată, e obligatoriu să fie foarte rezistentă la ploi şi ninsori.

Designul clădirii. Totodată, trebuie să ţii cont şi de aspectul general al clădirii! Vei avea de ales dintr-o gamă cromatică a învelitorilor extrem de variată. Acesta pot fi produse în zeci de nuanțe, lucioase sau mate, ce pot contrasta cu zidurile clădirii sau se pot asorta cu nuanţele acestora.

Cum alegi învelitoarea în funcţie de panta acoperişului

Garanţia învelitorilor

Când alegi tipul de învelitoare, te gândeşti, în primul rând, să fie rezistente la intemperii şi durabile în timp. Aşa că e de preferat să ştii ce garanţie oferă producătorii pentru fiecare dintre ele.

Ţigla ceramică sau ţigla din beton. În cazul țiglelor ceramice sau a celor din beton, putem vorbi de o rezistență în timp de până la 40 de ani.

Ţigla metalică. Durata de viață a țiglei metalice sau a tablei cutate ajunge până la 60 de ani.

Învelitoarea şi panta acoperişului

Desigur, fiecare tip de învelitoare aduce beneficiile ei, dar presupune și un anumit tip de structură a acoperișului.

Tiglele ceramice sau de beton sunt mai grele. De aceea, au nevoie de o structură a șarpantei mai rezistentă.

Învelitorile din metal sunt, în schimb, mai ușoare. Astfel, pot fi montate pe o structură mai puțin rezistentă, ceea ce se traduce în costuri mai reduse.

De asemenea, tiglele metalice sau tabla ondulată sunt ideale atât pentru acoperișurile cu înclinație mare (peste 45 de grade), cât și pentru cele cu o panta foarte mică (4-5 grade). Asta, pentru că, graţie modului în care se îmbină, asigură o protecție extrem de bună împotriva umidității. În schimb, pentru acoperișurile cu pantă medie, specialiștii recomandă țigle ceramice sau ţiglele din beton.

Surse foto: fthmb.tqn.com, greenremodelingandbeyond.com


Lasă un Comentariu...

*