Sfaturi pentru un acoperiș rezistent

Poate că acoperișul rămâne ultimul pe listă când vă construiți o casă, probabil nu veți mai avea nici toate resursele necesare și nici răbdare sau timp, pentru o construcție perfectă. Dar nu uitați de utilitatea acoperișului! Acesta este extrem de important, de aceea trebuie să țineți cont de câteva sfaturi pe care să nu le uitați pe parcursul construcției.

Sfaturi pentru un acoperis rezistentFuncțional, în primul rând. Pentru ce construiți acoperișul? Pentru a vă proteja de ploi, vânt, razele soarelui, de ninsori, pentru a termoizola și pentru a izola fonic. Nu uitați aceste aspecte înainte de a începe o astfel de lucrare. Dacă sunt îndeplinite parțial punctele de mai sus, veți fi investit din start un buget mare pe o lucrare incorectă, ce sigur va necesita reparații (de cele mai multe ori, costisitoare) sau chiar înlocuire. Nu faceți rabat de materiale, și nici de calitatea lor! Țigla trebuie să arate perfect înainte de utilizare, iar orice crăpătură, trebuie semnalată, pentru că acea problemă va deveni una și mai mare în timp.

Gândiți-vă și realizați planul acoperișului corect, în concordanță cu necesitățile și cu cerințele casei. Nu proiectați un acoperiș mai mare și mai greu decât suportă casa! În timp, acest lucru se poate vedea și chiar poate duce la prăbușirea acoperișului.

Șarpanta are nevoie de materie de bază de calitate, mai ales dacă vorbim despre lemn. Lemnul este foarte întâlnit în structura de rezistență a unui acoperiș. Însă atunci când îl procurați, trebuie să fie din brad, să reziste în timp, să fie complet uscat (lucru care s-ar putea să vă dea bătăi serioase de cap) și să nu prezinte urme de degradare sau mucegai.

Același lucru putem spune și în cazul specialiștilor pe care îi veți contracta. Aceștia trebuie să cunoască foarte bine proiectul, să îl studieze înainte, să îl pună la punct și să realizeze totul ca la carte, în cele mai mici detalii.

La sfârșit, proiectul trebuie să fie impecabil, funcțional, să izoleze fonic la ploaie și să ajute la protecția casei.

Esteticul, bată-l vina! Cu toate că acoperișul trebuie să fie mai întâi funcțional, este nevoie totuși ca și partea estetică să fie perfectă. În cazul în care esteticul nu este pus la punct, există mari șanse ca lucrarea în sine să nu fie sustenabilă. Și asta pentru că o șipcă montată greșit va duce la imposibilitatea creării rândului corect de țigle sau de șindrile. Totul trebuie calculat la milimetru și să arate la linie.

Banii investiți își vor arătata utilitatea în timp. Ideea de „totul aranjat” denotă, pe de o parte, și un lucru realizat corect. Așadar, dacă veți constata că ceva nu este la linie, trebuie să vă asigurați că ați transmis informația specialiștilor pentru a realiza reparațiile, înainte ca toată construcția să fie gata.

Nu vă încredeți în orice tip de meseriaș. Și aici, piața este destul de vastă. Încercați să găsiți oameni cu care să puteți discuta, cu care puteți să vă înțelegeți și care înțeleg ceea ce dumneavoastră le transmiteți. Chiar dacă nu cunoașteți meserie la fel ca ei, ar trebui ca toate lucrurile realizate să fie explicate în prealabil, pentru ca totul să rămână înțeles.

Așadar, un acoperiș bun nu este doar funcțional, ci are și un aspect plăcut; iar un aspect plăcut trebuie să garanteze eficiență de durată. Acoperișul este supus tuturor presiunilor climatice, de aceea trebuie să fie puternic, trebuie să dureze mult. Aveți grijă și la specialiștii contractați, dar și la materialele pe care le veți utiliza. Nu uitați că banii dumneavoastră vor fi investiți și că orice investiție, dacă nu durează, aduce costuri suplimentare după sine, în timp.

Tabla fălțuită Click și Faltz de la Coilprofil sunt o soluție sigură, accesibilă și elegantă!


Lasă un Comentariu...

*