Reînnoirea asigurării auto – de ce este necesară?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Reînnoirea contractului de asigurare auto la fiecare 6 luni vă poate ajuta să faceți unele economii destul de substanțiale. Puteți economisi sume importante de bani doar prin faptul că actuala companie de asigurare auto vă reevaluează rata în funcție de locație, de starea civilă sau de deprecierea vehiculului, deși mai pot fi numiți și alți factori care ar putea interveni în reevaluarea asigurării auto.

Potrivit specialiștilor, doar o treime din șoferi își renînnoiesc asigurările auto în fiecare an, reușind astfel să economisească sume considerabile. În general, la fel ca și companiile de cablu, companiile de asigurări auto nu doar că pun la dispoziție posibilitatea unui RCA ieftin online, dar sunt și complet deschise renegocierii. Piața companiilor de asigurări auto este cumva supraaglomerată, dominată de competitivitate, așa că dacă un client își părăsește actuala companie de asigurare auto, se poate ivi rapid o companie concurentă care să îi ofere o reducere generoasă pentru a-i câștiga loialitatea.

Dacă aveți încredere în compania de asigurări și colaborarea a decurs până acum fără probleme, puteți veni cu propunerea de reevaluare a asigurării auto. Iată doar câteva motive pentru care o reevaluare a asigurării auto este necesară măcar o dată pe an:

Mașinile se depreciază. În general, ratele asigurărilor auto se bazează foarte mult pe valoarea autoturismului, așa că o companie de asigurări auto profesională va fi dispusă să ajusteze ratele pe baza deprecierii anuale a mașinii. Cu excepția cazului în care dețineți o mașină extrem de rară care se apreciază, cum ar fi un Ferrari Enzo sau o Honda S2000, deprecierea naturală a mașinii este cel mai puternic factor de negociere pentru care o companie de asigurări auto ar trebui să fie dispusă să ajusteze rata. Dacă dețineți o mașină non-lux, din nou compania de asigurare ar trebui să țină cont de depreciere, reducând rata cu aproximativ 2,5% pe an. Dacă dețineți o mașină de lux, precum un Mercedes, un Lexus sau un BMW, reducerea ratei ar trebui să fie și mai consistentă, deoarece opțiunile luxoase la astfel de mașini, inclusiv roțile, se depreciază mai repede. Așadar, dacă plătiți aceleași rate la asigurarea auto de mai mult timp, nu uitați să vă întrebați compania de asigurări auto cât de mult au luat în considerare deprecierea mașinii pe care o dețineți și poate chiar încercați să obțineți un procent exact.

Ratele la asigurările auto fluctuează fără nicio legătură cu deținătorii de mașini. Un aspect important de menționat este acela că ratele asigurărilor auto nu sunt calculate doar în funcție de vehicul. La fel ca în cazul tuturor celorlalte produse pe care le achiziționați, o parte din prețul de achiziție ajută la acoperirea marketingului companiei, a compensației angajaților și a altor cheltuieli. Aceste cheltuieli variază, tocmai pentru a compensa și prețul produsului orientat spre consum. Iată de ce ratele asigurărilor auto variază foarte mult de la o companie de asigurări auto la alta – fiecare companie are cheltuieli în continuă schimbare. O companie care se retrage de pe piață poate oferi clienților existenți tarife mai ieftine, la fel ca și o companie care de abia intră pe piață.

În cele din urmă, se pot aduce în discuție și factori ai stilului personal de viață care pot contribui la renegocierea contractului de asigurare auto. De exemplu, dacă v-ați mutat într-o altă zonă, acesta este un motiv clar pentru reajustarea ratelor. Un stereotip agreat despre generația noastră este acela că suntem cu mult mai mobili decât predecesorii noștri și avem mai multe șnse să trăim în mai multe orașe înainte de a ne stabili într-un oraș – lucru care se întâmplă adesea la vârstele cuprinse între 30-40 de ani.

Companiile de asigurări auto evaluează zonele geografice în termeni de risc general, cum ar fi condiții meteo extreme sau furturi. Dacă inițial ați avut domiciliul într-o zonă riscantă și v-ați mutat într-o zonă mai puțin riscantă, cu mai puțin șoferi / furturi / condiții meteo imprevizibile, acesta este un alt motiv de negociere a asigurării auto.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *