Cum știți că aveți o scurgere pe țeavă dacă nu o puteți vedea?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Scurgerile care au loc adesea pe țeavă sunt foarte deranjante din nenumărate motive. Întâi de toate, o scurgere pe țeavă înseamnă facturi mai mari la apă, dar pe de altă parte, scurgerile pot provoca daune care sunt foarte costisitor de reparat.

Imaginați-vă doar cât de mult costă să reparați un perete fisurat sau ce afecțiuni de sănătate poate cauza mucegaiul. Instalatorii profesioniști, așa cum sunt instalatorii de la HomeHelp.ro, dispun de mai multe instrumente prin care pot depista locul exact al scurgerilor, dar și dumneavoastră puteți identifica locul scurgerilor pe cont propriu.

Haideți să vedem în rândurile următoare care sunt semnele care indică o scurgere pe țeavă, astfel încât instalatorul, odată ajuns la fața locului, să înceapă rapid să remedieze problema.

Cum puteți să depistați scurgerile pe țeavă?

Cea mai ușoară modalitate de a începe să căutați o scurgere este prin identificarea daunelor pe care le cauzează infiltrarea apei. Observați dacă există pete pe tavan, pe pereți sau dacă pardoseala este umflată în unele locuri. Dacă aveți pardoseală din vinil sau tapet pe pereți, în locurile unde există scurgeri de apă, vinilul și tapetul încep să se dezlipească. În unele situații mai grave, este foarte posibilul ca mucegaiul să fi avut timp suficient să se formeze și să se răspândească. Dacă scurgerile sunt în subteran, sunt șanse ca porțiuni din gazon să fie afectate.

Puteți, de asemenea, să depistați scurgerile pe țeavă, pipâind pereții sau pardoseală în căutarea de porțiuni reci, dar această metodă poate fi înșelătoare. Cauza porțiunilor reci în perete pot fi liniile de apă rece care trec pe acolo. Mai degrabă, verificați dacă există zone unde s-a cojit sau s-a umflat varul.

La rândul său, sunetul de apă care picură poate fi unul dintre cele mai enervante zgomote, mai ales când nu puteți găsi sursa acestuia. Dacă auziți picături de apă și v-ați asigurat că toate robinetele sunt închise, acest zgomot poate indica o scurgere ascunsă și vă oferă suficient timp pentru a apela un instalator.

Cum identifică profesioniștii scurgerile de apă?    

Profesioniștii trebuie să fie capabili să identifice locația exactă a scurgerilor, astfel încât să poată începe reparațiile. Trebuie să știți că unele reparații pot necesită efectuarea unor găuri în spațiul de lucru, fie în pardoseală, fie în perete.

Adesea, instalatorii vor folosi câteva tipuri de camere video pentru a depista scurgerile. Primul tip de cameră este mic și este montat pe cabluri flexibile și introdus în zidărie pentru a identifica locul scurgerilor fără a fi nevoie să decupați pereții. Unii instalatori introduc camere prin robinete sau alte orificii pentru a localiza scurgerea din interiorul conductelor.

Camerele de luat vederi sunt de asemenea utilizate prin introducerea hidrogenului și a gazului de azot în sistemul de instalații sanitare și prin utilizarea imaginilor termice pentru a găsi zone în care există o schimbare mare a temperaturii care indică scăparea gazului.

Scurgerile subterane, cum ar fi scurgerea canalizării, pot fi detectate prin intermediul unei inspecții video. Instalatorul va inspecta scurgerile de canalizare și va putea apoi să identifice cauza scurgerii – uneori poate fi vorba de o conductă deteriorată, alteori poate fi vorba de un obiect care blochează canalizarea. Cu ajutorul acestei inspecții video, se poate afla locul exact al scurgerii, așa că poate nu va mai fi nevoie să săpați în grădină.

De asemenea, instalatorii pot folosi discuri de ascultare. Acest instrument este un dispozitiv audio similar stetoscopului unui medic. Discul de ascultare poat fi plasat pe orice suprafață, iar instalatorul va putea auzi sunetele scurgerii cu ajutorul unei perechi de căști. Pentru suprafețele din beton, cărămidă și piatră, un instalator poate opta să utilizeze o versiune mai puternică a acestui instrument, numită placă de punte.

Scurgerile de apă sunt foarte neplăcute și pot cauza daune majore, așa că este recomandat să apelați cât mai rapid la instalatori profesioniști, pregătiți pentru orice tip de scurgere și pentru orice reparații necesare. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *