Cum protejăm acoperişul iarna

Din varii motive proprietarul unei case pe pământ poate dori să îşi încălzească acoperişul casei, nu numai încăperea aflată imediat sub foaia ce acoperă clădirea. Se asigură astfel un confort termic sporit părţii de sus a casei, dar şi condiţiile optime păstrării calităţii construcţiei.


În primul rând se doreşte încălzirea acoperişului în vederea eliminării surplusului de zăpadă şi al umidităţii.
Acest proces se poate realiza prin montarea unui sistem de degivrare, ce poate fi ataşat foii acoperişului, burlanelor şi jgheaburilor.
Sistemul de degivrare este un circuit realizat din cabluri de încălzire dublu conductoare, disponibile într-o gamă foarte largă de lungimi, impermeabile, rezistente UV, perfect adaptate uzului extern. Întregul sistem este dotat cu un termostat ce are rolul de a permite programarea pronirii şi opririi în funcţie de condiţiile meteorologice.
Modalităţile de instalare şi de conectare sunt accesibile, prinderea cablurilor făcându-se cu ajutorul unor cleme speciale, iar aceste sisteme beneficiază de o perioadă lungă de garanţie.
Scopul instalării acestor sisteme este cel de a stopa procesul de formare a gheţii pe acoperiş, fapt ce ar influenţa temperatura clădirii, dar ce ar putea favoriza apariţia riscului de accidentare din cauza căderii plăcilor de gheaţă formate în urma precipitaţiilor şi a temperaturilor scăzute.
Se protejează astfel acoperişul, dar şi întreaga clădire, prin eliminarea riscului stagnării şi infiltrării umidităţii.
Protejarea acoperişului pe timpul iernii se poate efectua şi prin metode mecanice, cum ar fi curăţarea sistematică a acestuia, fără a permite stagnarea surselor de umiditate.
O altă modalitate de apărare în faţa condiţiilor impuse de temperaturile şi precipitaţiile grelelor ierni, ar fi şi apelarea la ajutorul anumitor substanţe cu rolul de a scădea nivelul de îngheţ al apei, deci de a elimina riscul depunerilor de gheaţă pe acoperiş. Aici se încadrează sărurile, clorurile sau alcoolul. Acoperişul va fi stropit cu substanţa respectivă, de câte ori va fi nevoie pe timpul unei ierni. Procedura poate fi puţin riscantă, presupunând o manevrare atentă şi o poziţionare sigură în timpul efectuării acesteia.
Indiferent de metoda aleasă, surplusul de umiditate de pe acoperiş trebuie înlăturat, atât pentru protejarea învelişului casei şi a clădirii, cât şi pentru siguranţa celor care locuiesc în ea.


Lasă un Comentariu...

*