Ce implică amenajarea unei grădini pe acoperișul casei noastre?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un studiu realizat de Consiliul Național de Cercetare din Canada a descoperit că un acoperiș expus poate ajunge la temperatura de 70 de grade într-o zi însorită, în timp ce un acoperiș identic acoperit cu verdeață și cât se poate de umbrit rămâne relativ rece, atingând temperatura de 25 de grade. Pe lângă faptul că asigură răcire naturală și reduce consumul de energie și costurile financiare, grădinile de pe acoperiș asigură izolație naturală, pot absorbi zgomotul creând astfel o barieră sonoră naturală, întârzie scurgerea apelor pluviale, asigură filtrarea apei de ploaie și creează, de asemenea, un habitat pentru anumite animale sălbatice, pentru insecte, albine și păsări.

Sfaturi pentru amenajarea propriei grădini pe acoperiș

O grădină pe acoperiș vă poate îmbunătăți calitatea vieții și este o modalitate excelentă de a influența în mod pozitiv calitatea aerului din casă și de jur-împrejurul casei. O grădină pe acoperiș poate îmbunătăți, de asemenea, integritatea structurală a clădirii, casei sau locuinței proprii, asigurând un control natural al climei și protecție împotriva intemperiilor. Amenajarea propriei grădini pe acoperiș poate fi efectuată cu mâinile proprii, dar, la fel de bine, puteți apela la peisagist. În general, arhitecții de peisaj pot evalua cu precizie clădirea / casa / locuința și pot decide dacă structura poate susține o grădină pe acoperiș și care ar fi cele mai potrivite dimensiuni ori dacă se impun restricții de greutate.

Iată alte câteva lucruri care trebuie luate în considerare dacă doriți să amenajați o grădină pe acoperiș:

Variații de temperatură. Majoritatea acoperișurilor sunt supuse unor variații extreme de temperatură și vreme, inclusiv ploaie, vânt, căldură, gheață și zăpadă. Aceste variații fac ca membrana acoperișului să se restrângă pe vreme rece și să se extindă pe vreme caldă. Această expansiune și contracție constantă pot influența integritatea acoperișului și îi pot scurta durata de viață. Grădinile de pe acoperiș sunt, prin urmare, o modalitate excelentă de a asigura o barieră naturală, de a regla temperaturile și de a proteja clădirea / casa / locuința de intemperii. Un pas important atunci când amenajați o grădină pe acoperiș este să vă asigurați că acoperișul este impermeabilizat corespunzător. O membrană de impermeabilizare va împiedica apa să se infiltreze în structura casei / clădirii și va menține un anumit grad de flexibilitate pentru extinderea naturală a acoperișului. Impermeabilizarea va crește semnificativ durata de viață a acoperișului și a grădinii, prevenind daunele care pot fi cauzate de apă.

Plante. Alegerea plantelor pe care le veți planta în grădina de pe acoperiș se reduce la preferințele generale sau la nevoile estetice. Tipul potrivit de plante va depinde de climatul în care locuiți și de expunerea la factori extremi. În general, plantele rezistente sunt o opțiune excelentă, deoarece sunt atât atractive, cât și durabile. Pentru o idee simplă de grădină pe acoperiș, puteți lua în considerare amenajarea unei grădini de legume sau arbori pitici la ghiveci, cum ar fi lămâi, portocal, măslin sau mandarin. Fie că optați pentru amenajarea unei grădini de ierburi aromatice și medicinale, de legume sau de citrice, aveți toate șansele să practicați agricultură ecologică. De exemplu, puteți amenaja paturi de legume cu pământ de pădure îmbunătățit cu tot felul de resturi, de la coji de ouă, coji de banane și până la zaț de cafea, ziare, cutii de torturi și alte cartoane, bicarbonat de sodiu sau sare amară. În schimb, dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție pentru întreținerea grădinii, optați pentru plante care necesită o întreținere redusă. Angajarea unui peisagist vă poate ajuta să selectați plantele potrivite pentru propria grădină de pe acoperiș.

Fie că amenajați o grădină pe acoperiș din plăcere sau în scopuri practice, veți fi răsplătit cu o reducere semnificativă a consumului de energie și a facturilor de energie, precum și cu o creștere generală a calității vieții. Beneficiile pe termen lung depășesc costurile inițiale ale amenajării, propunând un mod ecologic de a introduce natura într-un mediu urban.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *