Cât te costă manopera unui acoperiș cu tablă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Manopera unui acoperiș cu tablă diferă de la meșter la meșter, însă ceea ce trebuie să ai în vedere este modul de execuție pentru că un material de calitate sau scump ar putea să nu îți folosească mult timp dacă nu este corect montat. Totul depinde de priceperea meșterilor, indiferent de etapa constructivă, fie că este vorba despre construcția fundației casei, fie că este vorba despre învelitoare.

acoperis-cu-tablaDesigur, manopera unui acoperiș cu tablă ar putea interesa pe oricine, însă mai presus de acest lucru ar trebui să ții cont la câteva lucruri care îți arată dacă tabla a fost sau nu montată corect. Și dacă lucrarea prezintă ceva imperfecțiuni, cel puțin în cazul acoperișului, mai mult ca sigur peste câțiva ani s-ar putea ca lucrarea să se strice și astfel ceea ce ai construit să se degradeze destul de mult. Pe lângă faptul că este posibil să îți plouă în casă, dacă acoperișul nu este montat corect, se poate spune că și apa, la exterior ar putea să se scurgă unde nu trebuie și astfel să afecteze mult pereții casei.

Așa că, pe lângă manopera unui acoperiș cu tablă ar trebui să ai în vedere modul de execuție al acestuia pentru că vei executa o lucrare care îți va servi ani buni și care te va ajuta să îți păstrezi construcția întreaga viață.

Greșeli de execuție!

În ultima perioadă, tot mai mulți apelează la meșteri pentru reparații și acest lucru pentru că tabla nu a fost corect montată pe acoperiș. Pentru a te asigura că lucrarea își merită pe deplin prețul ar trebui să alegi o firmă care să îți ofere garanția lucrării. Desigur, atunci când vei cumpăra învelitoarea pentru acoperiș mai mult ca sigur vei primi o garanție a materialelor cumpărate. Ceea ce ar trebui să te preocupe și mai mult este garanția lucrării, a montajului propriu zis.

Și este foarte bine de știut că reparația unui acoperiș ar putea dura mai mult decât execuția propriu zisă, iar manopera s-ar putea să fie și ea destul de crescută, mult mai mare decât în cazul unui montaj inițial, corect făcut.

Un aspect foarte important și pe care cei mai mulți meșteri mai puțin pricepuți îl fac este să folosească flexul pentru a tăia bucățile de tablă. Dacă meșterul pe care l-ai ales face acest lucru este mai bine pentru tine să oprești lucrarea pentru că flexul distruge straturile de vopsea ale tablei, iar mai apoi se poate instala ușor rugina, materialul măcinându-se ușor și astfel tabla se va găuri. Pentru tăierea tablei, deși procedura durează mai mult timp se va folosi obligatoriu foarfece de tablă. La fel, ar trebui să țineți cont ca la montaj să nu se folosească orice tip de bormașină, ci unele speciale pentru tablă, împiedicând coroziunea straturilor de vopsea. Un meșter priceput va avea șuruburi potrivite pentru toate accesoriile tablei, în caz contrar este posibil ca anumite bucăți de tablă să se desfacă și astfel interiorul casei să fie afectat.

Ar mai trebui cunoscut că în funcție de înclinația acoperișului casei se va folosi un anumit tip de tablă. De exemplu, la un acoperiș cu panta mai mare de 14 grade se va folosi țigla metalică. Dacă panta acoperișului este mai mică, atunci se va folosi o tablă dublu fălțuită.

Îmbinarea elementelor coamei acoperișului este un alt aspect pe care meșterii trebuie să îl cunoască. Dacă nu vor ști să facă acest lucru, mai mult ca sigur vor apărea și problemele, dar și o proastă ventilare a casei. Bineînțeles și sistemele de prindere ale jgheaburilor și burlanelor sunt importante. Dacă sistemul de colectare al apei va aduce apa aproape de pereții casei sau de fundație, casa în timp se va degrada destul de mult.
Care este prețul de manoperă?

Un preț corect conform cu lucrarea executată este de circa 8 euro/metrul pătrat de tablă. Dacă prețul este mai mic, este posibil ca din grabă meșterii să nu execute corect fiecare etapă constructivă și nici să nu ofere certificat de garanție a lucrării. În costul de 8 euro/mp cei ce montează tabla pe acoperiș ar trebuie să se ocupe gratuit și de eventualele reparații ce ar putea apărea pe parcurs. Echipe de meșteri pricepuți pot fi găsite la Asociația Națională a Montatorilor de Acoperișuri din România.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *