Acoperișul, noua suprafață unde să-ți construiești spațiu de locuit

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Încet, încet acoperișul casei devine mai mult decât o modalitate de a-ți proteja construcția de la bază, de a-ți oferi confort și intimitate, el se transformă într-o suprafață nouă pe care-ți poți construi alt spațiu de locuit.

Casa construita pe acoperis (1)

Picture 1 of 13

Cu toate că în ceea ce privește țara noastră natalitatea scade de la an la an, la nivel de glob, numărul populației crește simțitor. Astfel, pe lângă faptul că trebuie să descoperim noi soluții de a ne hrăni, a ne încălzi, suntem datori să găsim și noi spații unde să ne construim locuințele. Dat fiind că pământul devine tot mai limitat, începem să ne dezvoltăm pe verticală, că și în cazul locuințelor mici.

Așadar, dacă tot am ajuns să construim terase pe acoperișul clădirilor, să transformăm piscina într-un pod de legătură între două apartamente de la etajul 10, de ce nu am construi și alte spații de locuit pe acoperișul casei noastre?

Într-adevăr, pentru a putea realiza acest lucru, încă din stadiu de proiect, ești oarecum condiționat în ceea ce privește arhitectura locuinței, mai exact a acoperișului. Astfel, dacă visezi la ferestre de mansardă, la lucarne sau bovindouri, din păcate este puțin probabil să poți integra aceste elemente. Nu trebuie însă să subestimăm tehnologia și inventivitatea oamenilor.

Revenind la acoperișul devenit suprafață pentru noi spații de locuit, acesta deja a fost testat de o familie din Germania. Astfel, vila construită în anii 1960 s-a extins pe verticală, prin montarea a trei căsuțe din sticlă ce comunică una cu cealaltă prin intermediul unui coridor din sticlă. În plus, pentru a reda atmosfera unei locuințe construită pe pământ zonei de locuit de pe acoperiș i-a fost atribuită o peluză și chiar și trei copăcei amplasați în trei zone diferite.

Totodată, spațiul de pe acoperiș, când și când, poate fi folosit și ca un cinematograf în aer liber, proprietarii putând proiecta filmele preferate pe pereții plini.

Sursa: inhabitat.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *